Athletic Clubin laitahyökkääjä ja kapteeni Iker Muniain jättää seuran tämän kauden päätteeksi.

Muniain, 31, on edustanut Athleticia yhtäjaksoisesti 12-vuotiaasta saakka ja pelannut seuran ykkösmiehistössä 557 ottelua tehden niissä yhteensä 75 maalia ja syöttäen 70.

Hänen edellään seuran kaikkien aikojen ottelutilastossa on ainoastaan 614 pelin Jose Angel Iribar.

Muniain valittiin kaudella 2010-11 La Ligan parhaaksi läpimurtopelaajaksi ja kaudella 2021-22 sarjan tähdistökentälliseen. Hän juhli toissa vuonna uransa ensimmäistä pokaalia, kun Athletic kruunattiin Espanjan supercupin mestariksi. Tällä kaudella Muniain johdatti Athleticin Copa del Reyn voittoon 40 vuoden tauon jälkeen.

– Muiden legendaaristen leijonien jalanjälkiä seuraten Muniain pysyi mieluummin kotonaan ja kilpaili omiensa kanssa, siinä joukkueessa, joka kasvatti hänet ja antoi hänelle mahdollisuuden tulla ammattilaiseksi. Hän kieltäytyi allekirjoittamasta sopimusta muihin seuroihin, jotka voisivat tarjota hänelle enemmän rahaa ja lupauksen useammista mitaleista palkintokaappiinsa, kirjoittaa Athletic tiedotteessaan.

– Tämä sitoutuminen teki hänestä idolin kannattajille ja roolimallin uusille sukupolville. Nämä luonteenpiirteet tekivät hänestä myös täydellisen kapteenin, jonka roolin hän omaksui nöyrästi ja rehellisesti, mikä näkyi hänen jatkuvissa urheilullisuuden ja kunnioituksen osoituksissaan.

Athletic Club järjestää ”lähitulevaisuudessa” yleisölle avoimen jäähyväistilaisuuden Muniainille.

Athletic Club

@AthleticClub
❤️ @IkerMuniain10 se va por la puerta grande.

La leyenda rojiblanca dejará el Club una vez cumplido su sueño de sacar La Gabarra con el Athletic campeón.

#AthleticClub 🦁

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS!