Carlo Ancelotti on yksi historian menestyksekkäimmistä valmentajista.

Ancelotti, 65, on juhlinut peräti viidesti Mestarien liigan voittoa. Mukaan mahtuu sarjamestaruudet Italiasta, Englannista, Saksasta, Ranskasta ja Espanjasta.

Ancelotti tunnetaan ihmisläheisestä työskentelytavastaan. Ancelotti avasi työskentelytapaansa México Siglo XXI-tapahtumassa.

– Kohtaan vaikeuksia päivittäin. Valmentajan ammatissa sinulla on paljon valtaa ja vastuuta. Voin päättää, mihin aikaan harjoittelemme ja kenet pistän kentälle, mutta lopulta kyse on ihmisten välisistä suhteista. Se on tärkein aspekti. Joskus kysyn pelaajilta, keitä he ovat. He vastaavat olevansa pelaajia, mutta sanon heille, että olette ihmisiä, jotka pelaavat jalkapalloa. Yritän saada luotua pelaajien kanssa myös henkilökohtaisen suhteen, koska sillä tavalla saat heistä parhaan irti ammattilaisina.

Vaikeinta on jättää pelaajia penkille tai katsomoon.

– Se ei ole helppoa, koska pelaaja haluaa aina pelata. 11 pelaa ja loput 15 katsoo ottelua. Se on vaikeinta, mutta jos onnistut luomaan henkilökohtaisen suhteen pelaajien kanssa, on työnteko helpompaa. Sinun on oltava rehellinen pelaajien kanssa.

LUE MYÖS