Tammikuun siirtoikkuna on auki, mutta Barcelona joutuu miettimään toisenlaista rekrytointia. Seura erotti urheilutoimenjohtajana toimineen Andoni Zubizarretan, mikä sai myös Zubizarretan varamiehenä toimineen Carles Puyolin eroamaan. Tällä hetkellä Barcelonalla ei siis ole varsinaista pelaajasiirroista vastaavaa henkilöä.

Uusi urheilutoimenjohtaja palkataan todennäköisesti melko nopeasti. Espanjalaislehdistön mukaan vahvin ehdokas virkaan on Sevillassa erinomaista työtä tehnyt Monchi. Sportin mukaan Barcelonan puheenjohtaja Josep Maria Bartomeu on jo ollut yhteydessä Monchiin, joka on tiettävästi vastannut kieltävästi.

Toisena potentiaalisena ehdokkaana pidetään 40-vuotiasta Eduardo Macíaa. Aiemmin Valencian, Liverpoolin ja Olympiakosin palkkalistoilla ollut Macía on viime vuodet työskennellyt Fiorentinassa.

Toimittajan sana

Sevillan Monchia pidetään yhtenä Espanjan ellei koko Euroopan parhaimmista urheilupuolen johtajista. Hänen aikanaan Sevilla on nostanut junioreista tai hankkinut muualta sellaisia nimiä kuin Sergio Ramos, Dani Alves, Frédérick Kanouté, Luis Fabiano, Julio Baptista, Jesús Navas, Adriano, Álvaro Negredo, Seydou Keita, Alberto Moreno, Carlos Bacca, Diego López ja Ivan Rakitic. Lähes jokaisen kohdalla Sevilla on tehnyt reilusti voittoa myymällä heidät kalliilla eteenpäin. Monchi on näyttöjensä puolesta tekijä, jonka saamiseen Barcelonan kannattaisi käyttää tarvittaessa paljonkin rahaa.