Barcelonan puheenjohtaja Josep María Bartomeu kertoi kaksi merkittävää asiaa eilisen Copa del Rey -ottelun jälkeisessä haastattelussa. Bartomeu puhui uudesta hankinnasta pelaajarekrytointipuolelle. Lisäksi hän vihjasi, että Barcelona saattaa yrittää kiertää Fifan langettamaa siirtokieltoa.

– (Ariedo) Braida on Barcelonan hankinta, ei Bartomeun. Huomenna hän allekirjoittaa sopimuksen. Minulla on suuri usko joukkueeseen, jonka hän rakentaa (Carles) Rexachin kanssa. He, Jordi Mestre ja Javier Bordas muodostavat hyvän tiimin.

– Heidän on valmisteltava joukkue ensi kaudeksi, sisään tulevat pelaajat, lähtevät pelaajat, jatkosopimukset, heitä kiinnostavat pelaajat… Juniorisysteemiä hoitaa Jordi Roura. Barcelona ei voi rekisteröidä uusia pelaajia, mutta voimme hankkia heitä. Ensin katsomme seurassa jo olevia pelaajia.

Toimittajan sana

Otetaan ensin kiinni Bartomeun jälkimmäiseen väitteeseen. Olisi mielenkiintoista tietää, mitä Fifan toimistolla ajatellaan siitä, että Bartomeu vihjaa Barcelonan kiertävän siirtokieltoa. Käytännössä Barca-pomo tarkoittanee lausunnollaan sitä, että Barcelona voi tehdä suullisia ja jossain määrin kirjallisiakin sopimuksia uusien pelaajien kanssa. Heitä ei vain voi virallisesti rekisteröidä Barcelonan pelaajiksi ennen siirtokiellon umpeutumista.

Mitä tulee lausunnon alkuosaan, Ariedo Braida on on tehnyt pitkän uran AC Milanissa – ensin toimitusjohtajana ja myöhemmin urheilutoimenjohtajana. Braidan ansioksi lasketaan mm. Marco van Bastenin, Andrei Shevtshenkon, Kakán ja Thiago Silvan tuominen Milaniin. Braida ei näillä näkymin ole suora korvaaja pois potkitulle Andoni Zubizarretalle, vaan pikemminkin neuvonantaja pelaajahankintoihin liittyvissä asioissa. Kuten Bartomeu sanoi, Barcelonan pelaajahankinta-asiat tehtäneen jatkossa neljän miehen ryhmän voimin.