La Ligassa pelattiin jälleen mielenkiintoinen kierros. Kuumia puheenaiheita löytyy niin isosta kuvasta kuin yksittäisistä tilanteistakin.

Cristiano turhautui – kun oma joukkue teki maalin

Olisi melkein hämmentävää, jos Cristiano Ronaldo tai Lionel Messi eivät olisi viikonlopun jälkeen otsikoissa. Tällä kertaa Messi teki ”kaikessa hiljaisuudessa” kaksi maalia Eibarin verkkoon ratkaisten koko ottelun. Kirppu kipusi samalla maalipörssin kärkeen 32 osumallaan. Ronaldo sen sijaan säväytti omalla tavallaan.

Real Madrid kiilotti tahriintunutta kilpeään voittamalla Levanten maalein 2-0. Cristiano Ronaldo ei lukuisista paikoistaa huolimatta osunut tolppaa lähemmäksi. Ja sekös lusitaania suututti. Tiedotusvälineissä on sunnuntain jälkeen pyörinyt kuvaa, jossa Ronaldo nostaa kätensä ilmaan turhautumisen merkiksi Gareth Balen iskiessä Los Blancosin johtoon.

https://www.youtube.com/watch?v=PY3qE29AT6s

Cristiano ei tilanteessa luultavimmin harmita se, että juuri Bale tekee maalin. Turhautuminen johtunee pikemminkin siitä, että miehen akrobaattinen Chilena siivottiin pois maaliviivalta. Silti käytös on hämmästyttävää.

Kyseessä tuskin kuitenkaan on mitään henkilökohtaista. Balen ja Ronaldon välit ovat olleet suurennuslasin alla siitä asti, kun walesilainen seuraan saapui. Lusitaani on ollut joukkueessa niin kauan, että miehen teatraalisuus on varmasti kaikille ihan arkipäivää, eikä sen anneta sotkea joukukehenkeä. Miljoonien lasten roolimallina Ronaldon reaktio oli kuitenkin nolo. Impulsiivisuudellakin on rajansa.

Atléticon totuuden hetket

Lauantaina Espanyol ja Atlético Madrid jäivät maalittomaan tasapeliin Barcelonassa, vaikka kummallakin oli paikkansa. Vierailijat joutuivat pelaamaan puolet ottelusta alivoimalla, mutta silti Diego Simeonen kriisinhallintakyky alkaa olla koetuksella.

Alméria-ottelun jälkeen Rojiblancos on maalannut vain kertaalleen neljässä ottelussa. Se on joukkueen ongelma tulevaa Leverkusen-ottelua ajatellen, mutta se saatta paisua krooniseksi ongelmaksi myös liigan puolella. Kolmen pistemenetyksen seurauksena Valencia paineli Atléticon ohitse kolmanneksi. Sevilla kyttää omaa mahdollisuuttaan neljän pisteen päässä. Pahimmassa tapauksessa madridilaisryhmä jää jopa neljän parhaan ulkopuolelle.

Kolmannenkin sijan menettäminen on iso asia, sillä sarjan neljäs ei pääse suoraan Mestarien liigan lohkovaiheeseen. Tämä vaikeuttaa pelaajakauppojen ja -sopimusten tekemistä sekä lyhentää kesälomaa, koska karsinnat alkavat jo elokuun alussa.

Atléticon pelitapa on varsin kuluttava, joten omalla tavallaan tipahtaminen Leverkusenille olisi siunaus liigan kannalta. Ensi syksyn Mestarien liiga ei ole kuitenkaan ykkösprioriteetti niin kauan, kun joukkue on tämän kautisessa kilpailussa mukana. Elämme joka tapauksessa jännittäviä aikoja Atléticon tulevaisuuden suhteen.

Valencia, Sevilla ja Villarreal – Takaisin huipulla

Vuoden 2015 paras joukkue on Valencia. Tai sitä se oli hetken aikaa ennen Barcelonan Eibar-voittoa. Joka tapauksessa Lepakoiden alkuvuosi on ollut huikea. Tällä kierroksella joukkue päihitti kotonaan Deportivo la Coruñan maalein 2-0.

Voittomaali syntyi vasta 61. minuutilla Dani Parejon rankkarista, mutta varsinaista hätää Valencialla ei ollut. Laukaukset kohti maalia menivät isännille 8-2 ja maalipaikat 15-6. Kolme pistettä tarkoitti sitä, että joukkue kiilasi Atléticon ohi kolmanneksi. Valencia vierailee ensi viikonloppuna naapurkaupunki Elchessä. Kolme pistettä tarkoittaisi sitä, että joukkue ottaisi kärkeä taas kiinni, koska Real Madrid ja FC Barcelona kohtaavat toisensa.

Sevillan viikko oli hyvä. Se haki Eurooppa-liigassa vierasvoiton El Madrigalilta, ja sunnuntaina se päihitti Elchen melko vakuuttavan esityksen seurauksena. Etenkin Éver Banega ja Carlos Bacca olivat pelipäällä. Tässä maalikimara.

Joukkue on hyvissä asetelmissa viidentenä. Andalusialaisten kannalta ilahduttavaa on myös se, että hyökkäyspäästä löytyy useita kovavireisiä kavereita. Unai Emeryllä on tällä hetkellä varsin positiivinen ongelma ruodittavanaan.

Kaiken kaikkiaan on mukava nähdä, että La Ligasta löytyy muutaman vähän vaisumman kauden jälkeen tasokkaita joukkueita sijoille 3-6. Myös Villarreal on nimittäin ollut kovassa iskussa.

Liga Adelantessa meneillään kutkuttava nousutaistelu

Real Betis 56 pistettä, Sporting Gijon 55 pistettä, Valladolid 54 pistettä, Las Palmas 53 pistettä ja Girona 52 pistettä. Tällä hetkellä toiseksi korkeimmalla sarjatasolla on huima nousutaisto meneillään.

Viikonloppuna Real Betis siirtyi kärkeen, kun se kukisti Liga Adenlanten kärkikamppailussa Las Palmasin vieraissa. Myös Sporting Gijon ja Valladolid ylsivät voittoihin. Sen sijaan Girona menetti kotonaan viimeisen 20 minuutin aikana 2-0-johtonsa Albacetea vastaan.

Näiden viiden joukkueen takana tuleva Real Zaragoza on jo yhdeksän pistettä Gironan takana. Niinpä kaksi suoraa nousijaa ratkotaan tämän hetken kärkiviisikon kesken. Sijoille 3-6 päätyvät joukkueet karsivat keskenään viimeisestä paikasta auringossa.

Espanjan taloustilanteen tietäen sarjanousu olisi nimittäin monelle seuralla kuin lottovoitto. Esimerkiksi ennen heittopussina sarjatasolta toiselle pyörinyt Córdoba pystyy rahoillaan rakentemaan jo ihan hyvää tulevaisuutta, vaikka se tänä keväänä takaisin Liga Adelanteen tippuisikin. Siksi toiseksi korkeimman sarjatason ottelut ovat äärimmäisen mielenkiintoisia. Moni hieno ja perineikäs seura saattaa nimittäin ajan myötä valahtaa alemmille sarjatasoille, ja sitä myöten konkurssiin.