Gianluca Vialli oli mukana voittamassa Juventuksen viimeisintä pokaalia Mestarien liigassa. Vuosi oli 1996. Nyt Juve on ensimmäistä kertaa vuoden 2003 Euroopan ykköskilpailun finaalissa. Vialli ei romantisoi hyökkäävällä pelillä, vaan tietää mitä tuloksen saaminen Barcelonan kaltaista joukkuetta vastaan vaatii.

– Heidän (Juventuksen) on pidettävä monta miestä pallon alla. Vaikka se sitten tarkoittaisi bussin parkkeeraamista, kuten Mou (José Mourinho) ja (Roberto) Di Matteo tekivät, Vialli sanoi Goal.com-sivuston mukaan.

– Barcelona on vahvempi, sitä ei pidä unohtaa. Heidät on paras kohdata yksiosaisessa ottelussa, koska he harvemmin pelaavat kahta peräkkäistä ottelua huonosti. Jos on käytössä (Lionel) Messi, Neymar ja (Luis) Suárez, pystyy tekemään paljon tuhoa.

Vaikka Juventus on Mestarien liigan finaalissa, ja Napoli sekä Fiorentina ylsivät Eurooppa-liigan välieriin, Viallin mukaan ei voida toistaiseksi puhua italialaisen jalkapallon uudesta tulemisesta.

– Italiassa Juventuksen ja muiden joukkueiden välillä on valtava kuilu. Englannin Valioliiga on paljon tasaisempi ja kilpailullisempi. Ei siis tunnu oikealta puhua Italian jalkapallon uudesta syntymästä.

Barcelonan ja Juventuksen välinen Mestarien liigan finaali pelataan Berliinissä 6. kesäkuuta.