Barcelona palasi keskiviikon Celta Vigo -tappion jälkeen voittokantaan. Las Palmas kaatui Luis Suárezin kahden osuman turvin niukasti lukemin 2-1. Katalonialaisseuran voittoa varjosti Lionel Messin loukkaantuminen. Argentiinalainen joutui jättämään kentän kamppailun avausjaksolla.

Barcelona otti pelin pallollisesti heti alkutahdeilla hallintaansa. Neljännellä minuutilla Lionel Messi harhautteli itsensä Las Palmasin alakerran läpi. Argentiinalaisen laukaus osui kuitenkin vierailijoiden puolustajaan, eikä suurempaa vaaraa päässyt syntymään.

Ensimmäisen kympin täytyttyä Barca koki suuren takaiskun. Aiemmin tällin saanut Messi ei joutui jättämään loukkaantumisen vuoksi kentän ja argentiinalaisen korvasi vaihdosta Munir El Haddadi.

Vartin kuluttua vaihdosta oli Barcelonan avausmaalin aika. Sergi Robertolta tarkka keskitys Luis Suárezille, joka puski pallon Las Palmasin maalin vasempaan takanurkkaan. Uruguaylainen oli lähellä osua 33. minuutilla toistamiseen. Tällä kertaa yritys meni vasemmalta ohi maalin.

Vierailijat olivat vielä avausjakson lopulla lähellä tasoitusta, mutta Jonathan Vieiran laukaus viuhui hieman yläriman yli. Tauolle mentiin isäntien 1-0-johdossa.

Suárez kasvatti Barcan johtoa illan toisellaan pelikellon näyttäessä 54. minuuttia. Uruguaylainen viimeisteli pelivälineen suoraan Munirin lyhyestä syötöstä tarkasti vasempaan nurkkaan.

Neljä minuuttia möhemmin Las Palmas oli lähellä kavennusta Sergio Araujo haki laukauksellaan oikeaa nurkkaa, mutta Marc André Ter-Stegen venyi espanjalaisen yrityksen eteen.

Toisen jakson puolivälissä Barca sai tilaisuuden kasvattaa etumatkaansa entisestään Antolín Alcarazin tehtyä käsivirheen. Neymar laukoi kuitenkin rangaistuspotkun ohi maalin ja lisäosuma jäi haaveeksi.

Las Palmas kavensi vielä varsinaisen peliajan loppupuolella Jonathan Vieran laukauksen yllätettyä kimmokkeen kautta Ter-Stegenin. Lähemmäksi sarjanousijat eivät kuitenkaan päässeet ja Barcelona nappasi täydet pisteet lukemin 2-1.