Jokaisen ottelukierroksen päätteeksi sivistämme lukijoitamme jollain tilastofaktalla. Emme osanneet valita hyvien knoppien joukosta vain yhtä, joten tässä kolme mielestämme mielenkiintoisinta.

Real Madridin maalitilasto uusiksi

Real Madridilla on komea ja pitkä seurahistoria. Seuran kaikkien aikojen maalintekijätilastoa hallitsi pitkään Raúl González. Viikonlopun ottelussa Cristiano Ronaldo meni ohi. Portugalilainen on nyt iskenyt Realille 324 maalia. Raúlin saldoksi jäi 323.

Real Madridin kautta aikain 10 parasta maalintekijää:

1. Cristiano Ronaldo, 324 maalia
2. Raúl, 323
3. Alfredo Di Stéfano, 308
4. Carlos Santillana, 289
5. Ferenc Puskás, 242
6. Hugo Sánchez, 208
7. Francisco Gento, 179
8. Pirri, 171
8. Emilio Butragueño, 171
10. Amancio Amaro, 155

Celta Vigolla erinomainen alkukausi

Toisen knopin aiheena on Celta Vigo. Joukkue menetti pari tärkeää pelaajaa kesän siirtomarkkinoilla, mutta alkukausi on siitä huolimatta sujunut kerrassaan loistavasti. Kahdeksan kierroksen jälkeen joukkue on La Ligan kärkipaikalla tasapisteissä Real Madridin ja Barcelonan kanssa. Mikä hämmästyttävintä, Celta ei ole vielä hävinnyt kertaakaan. Viidessä suurimmassa sarjassa on yhteensä jäljellä vain neljä joukkuetta, joiden tappiosarake näyttää yhä nollaa. Näistä kaksi pelaa La Ligassa.

Gracenote Live

@GracenoteLive
There are 4 unbeaten teams left in Big 5 leagues this season:
- Real Madrid
- Bayern Munchen
- Paris Saint-Germain
- CELTA de Vigo

Maalisyötöissä yllättävä nimi

Sitä voisi kuvitella, että La Ligan maalisyöttötilaston kärjessä olisi puolustajien osalta esimerkiksi Real Madridin Marcelo. Tai ehkäpä Barcelonan Jordi Alba, Valencian José Gayá tai Atlético Madridin Juanfran. Mutta ei. Tilaston kärkinimi on Sporting Gijónin Alberto Lora. Tarkalleen ottaen Lora on kerännyt tällä kaudella enemmän maalisyöttöjä (4) kuin kukaan toinen puolustaja Euroopan viidessä suurimmassa sarjassa.

OptaJose

@OptaJose
4 - Alberto Lora has made more assists than any other defender in Europe's top five leagues this season. Music.

Sitä voisi kuvitella, että La Ligan maalisyöttötilaston kärjessä olisi kaikki pelaajat huomioiden esimerkiksi Barcelonan Lionel Messi. Tai ehkä Real Madridin Toni Kroos tai Atlético Madridin Koke tai Celta Vigon Nolito. Mutta ei. Tilaston kärkinimi on edelleen Lora (tasoissa Roberto Soldadon kanssa).

Ottelukierroksen tilastofaktat tarjoaa yhteistyökumppanimme Vivus.