Tänään pelattavassa El Clásicossa pyritään varmistamaan kaikin keinoin, ettei mitään ikävää pelin ulkopuolista välikohtausta pääse syntymään.

Ottelua on määrätty vartioimaan 1 000 poliisia, eli kaksinkertainen määrä normaaliin verrattuna. Poliisien lisäksi tapahtumaa on turvaamassa 1 400 yksityisen turvallisuuspalvelun henkilöä, palomiehiä ja paikallisia kunnallispoliiseja. Kaiken kaikkiaan turvallisuushenkilöstöä on kuusi kertaa enemmän kuin normaalisti.

– Turvajärjestelyt ovat mittavat. Varmasti kaikkien aikojen suurimmat, mitä urheilutapahtumissa on ollut, turvallisuudesta vastaava valtiosihteeri Francisco Martínez sanoi Cadena COPE:lle.

– Tämä jalkapallo-ottelu kiinnostaa mediaa ja herättää kansainvälistä kiinnostusta. Ymmärrämme, että tällaisen ottelun kohdalla tehtävä korkean riskin luokitus vaatii tällaisia turvatoimia.

Martínez sanoi, että muissakin La Liga -kierroksen otteluissa on varauduttu mahdollisiin terroriuhkiin.

– Koko maassa uhka on nelostasolla, joten kierroksen muihinkin otteluihin saadaan tarvittaessa apuvoimia (viranomaisilta). Clásico ei ole erikoistapaus, mutta siihen liittyy erityisiä sivumerkityksiä.

Espanjan väkivallanvastainen komitea luokitteli Clásicon korkean riskin otteluksi kahdesta syystä. Ensinnäkin Barcelona ja Real Madrid ovat arkkivihollisia. Lisäksi koko Espanjassa terroriteon uhka on nostettu tasolle neljä Pariisin tapahtumien vuoksi.

Real Madridin ja Barcelonan välinen ottelu alkaa tänään klo 19.15 Suomen aikaa.