Liika julkisuus ei ole aina hyväksi ja Barcelonan Dani Alves tietää sen. Brassi oli The Guardianin haastattelussa poikkeuksellisen avoin kuuluisuuden mukana tuomista varjopuolista.

Alves käy toisinaan kotikaupungissaan Juazeirossa kumoamassa henkiset paineensa. Laitapuolustaja viihtyy paremmin kotimaassaan kuin Euroopassa kaiken julkisuuden keskellä.

– Ihmiset luulevat, että elämä hyvätuloisena on syy persoonaani. Näin ei kuitenkaan ole, sillä olin onnellisempi eläessäni isäni kanssa maaseudulla kuin useimmiten nykyisin. Miksikö? Koska silloin en tiennyt miten paljon tämä maailma myy itseään rahasta.

– Kuvittelen kuuluvani sinne. Kaikki ovat nykyään vain puhelimillaan, eikä kukaan puhu kenellekään. Kaikki vain seuraavat, mitä heistä sanotaan sosiaalisessa mediassa. Mitä enemmän tiedät tämän päivän maailmasta, sitä enemmän petyt. Miksi kaikki taistelevat vallasta, rahasta ja julkisuudesta.

Alvesin mielestä raha ei tuo onnellisuutta. Barcelonan puolustajan mielestä ihmisten pitäisi lopettaa turhuuksien haluaminen.

– Eikö kukaan ole alkanut miettiä, miten paskaa julkisuus on. Mitä enemmän sinulla on rahaa, sitä enemmän sinulle tulee ongelmia. Kaikki vain haluaa, haluaa ja haluaa. Sitten kun on jotain, heistä tulee epätoivoisia.

– Raha on tarpeellinen paholainen, joka antaa hetkensä. Minulle se antaa mukavia asioita, joita en muuten saisi, mutta onnea? Onnellisuudessa ei ole kyse rahasta ja julkisuudesta. Se on melkeinpä päinvastaista. Jos olet kuuluisa, sinua ihmiset ovat vain: ”Katso, katso tuolla on se julkimo”.

Alves haluaisi kaikkien ihmisten olevan samalla viivalla, olivat he kuuluisia tai ei.

– Ihmiset puhuvat normaaleista ja kuuluisuuksista. Miksi emme voi olla kaikki normaaleja? Minä olen jalkapalloilija, sinä toimittaja ja hän on valokuvaaja. Olemme kaikki ihmisiä. Tällä hetkellä meitä luokitellaan kuuluisuuksiin, normaaleihin, rikkaisiin ja köyhiin. Minulle rikkaus ei merkitse suuria rahamääriä vaan sitä, että päässäni on paljon ajateltavaa.

Lähde: The Guardian