Uutisoimme aiemmin James Rodríguezin perheen saamasta tappouhkauksesta. Real Madrid -pelaajan äiti Pilar Rubio Gómez kertoi kokemuksistaan toimittaja Vicky Dávilan haastattelussa.

– Aluksi vain minä sain uhkauksia. Kirjauduin Twitter-tililleni ja näin, että ”James orgullo nacional” (James, kansallinen ylpeys) -aiheesta oli twiitattu paljon. Julkaisin twiitin, jossa sanoin olevani täynnä kiitollisuutta. Eräs nainen vastasi sanoen, että minun (ja mieheni) olisi pitänyt käyttää kondomia. Vastasin, että hän voisi miettiä sen käyttämistä itse, niin ei olisi niin montaa ihmistä puhumassa roskaa, Gómez sanoi.

– Sen jälkeen sain ensimmäisen uhkauksen Legión Holkilta. Kerroin siitä Jamesille, joka sanoi, että siitä pitäisi ilmoittaa poliisille. Palasin Twitteriin, ja huomasin, että Legión Holk oli käynyt hyökkäykseen. Heidän mukaansa hän (James) oli kansallinen häpeäpilkku.

– He jatkoivat uhkausten lähettämistä. He sanoivat olevansa matkalla kotiini, että he olivat aseistautuneita ja aikoivat tappaa poikani. Siinä kohtaa päätimme tehdä virallisen ilmoituksen.

– Emme tiedä mitään heistä (Legión Holkista). Kun blokkasin heidät, sain todella pelottavan viestin. Siinä luki: ”Julkaise video, jolla pyydät anteeksi Legiónilta. Jos et tee niin, kadut sitä, mitä pojallesi tapahtuu. Sinä ja poikasi tulette kuolemaan vierekkäin.”

”Loukkaukset yksi asia, tappouhkaukset toinen”

– Loukkaukset ovat yksi asia, tappouhkaukset toinen. Luulen, ettei Jamesille ole koskaan aiemmin tapahtunut mitään tuollaista. Täällä Kolumbiassa suurin osa ihmisistä rakastaa häntä, mutta me jouduimme hakkereiden uhreiksi. Nämä ovat yleensä 14-16-vuotiaita. Mietin itsekseni: ”Jos he tuon ikäisinä tekevät tällaista, mitä he tekevät aikuisina?”

– Poliisi kehotti minua olemaan vastaamatta heille. Twiitit lähetettiin Argentiinasta, Meksikosta, Kolumbiasta… Luulen, että kyseessä on jonkinlainen lahko.

Gómez sanoi, ettei Real Madridista ole oltu yhteydessä häneen tapauksen tiimoilta.

– En ole kuullut mitään Real Madridista. Eilen luin AS:stä, että FBI etsisi sitä ryhmittymää. Luulen, että kyseessä on lahko, joka hakkeroi julkisuuden henkilöiden tilejä. Mutta se on pelottavaa. Kun lensin Madridiin, oloni oli helpottunut. Tiedän, että James rakastaa kotimaataan, eikä tämä estä häntä palaamasta kotiin.

Gómezin mukaan yksi ongelma on se, että Kolumbiassa vihapuhe on liian hyväksyttyä.

– Olemme antaneet kiusaamisen jatkua. Tässä kulttuurissa on nykyään hyväksyttyä nauraa toisille ihmisille. Julkisuuden henkilöiden odotetaan tekevän virheitä, jotta heitä voidaan pilkata.