Barcelonalaislehdistö puhisee tällä hetkellä vihaisena. Syy on Espanjan jalkapalloliiton kurinpitokomitean ottama linja pullonheittojupakassa.

Viime lauantaina pelatussa Valencia-Barcelona-ottelussa eräs kannattaja heitti vesipullon, joka osui Neymaria päähän. Barcelona-leiri luonnollisesti tuomitsi tapauksen, mutta monelta muulta taholta on osittain syytetty myös Barca-pelaajia.

Esimerkiksi Valencian Dani Parejo syytti Neymaria provosoinnista. La Ligan puheenjohtaja Javier Tebas sanoi, että Barcelonan pelaajat tekivät sellaista, mistä ”hän ei pitänyt” (lue lisää). Nyt saman linjan on ottanut liiton kurinpitokomitea.

– Joidenkin Barcelonan pelaajien käytös asettaa heidät itsensä naurunalaisiksi, komitean tiedotteessa sanottiin.

– Sitä ei pidä jättää huomiotta, että juhliessaan maalia jotkut Barcelonan pelaajat tekivät tiettyjä eleitä Valencian kannattajien suuntaan. Se ei ollut esimerkillistä käytöstä, miten jotkut pelaajat näyttelivät, että pullo olisi osunut heihin.

Barcelonalaislehti Sportin mukaan kurinpitokomitean lausunto on yllättävä ja häpeällinen.

– Barcelonan pelaajat joutuivat fyysisten ja verbaalisten hyökkäysten uhreiksi pelin aikana ja sen jälkeen. Kiitos madridilaislehdistön kampanjan (ja valencialaispoliitikko Ximo Puigin sekä Javier Tebasin lausuntojen), uhreista on tullut provokaattoreita. Mikä häväistys, Sportin Lluis Mascaró kirjoitti.