Portugali kukisti MM-karsintaottelussaan Latvian selkein 4-1 -numeroin ja ainoa yli yhden maalin tehnyt pelaaja oli jälleen kerran kukas muu kuin Cristiano Ronaldo. Ronaldo viimeisteli vajaan puolen tunnin pelin jälkeen ottelun avausmaalin rangaistuspotkusta ja iski viisi minuuttia ennen täyttä aikaa 3-1 -osuman Ricardo Quaresman esityöstä. Muista Portugalin maaleista vastasivat William Carvalho ja Bruno Alves.

Huomiota herättävää on samalla myös se, että Ronaldon onnistui – jälleen kerran – myös tuhria yksi rangaistuspotku. Tällä kertaa pallo törmäsi tolppaan. Real Madridin supermies onkin hassannut peräti kuusi kalenterivuoden 2016 10 rangaistuspotkustaan (rankkarikisoja ei mukana tilastossa). Cristiano Ronaldo voi hyvinkin olla maailman paras pelaaja, mutta rankkarien onnistumisprosentti 40 % on rehellisesti sanottuna surkea saldo maailman parhaallekin.

OptaJose

@OptaJose
4 - Cristiano Ronaldo has failed to score six of the 10 penalties he has taken in 2016 (club + 🇵🇹 - excluding shoot-outs). Strange.

Joka tapauksessa Cristiano Ronaldo on viimeistellyt urallaan jo 68 A-maaottelumaalia. Tuolla lukemalla hän on aktiivipelaajien maaottelumaalien ykkönen.

Squawka

@Squawka
Cristiano Ronaldo has now scored 68 international goals, more than any other player currently playing international football.

Monumental.

Portugali on neljän kierroksen jälkeen karsintalohkonsa kakkosena kolme pistettä puhtaan pelin Sveitsiä perässä.