Juuri kun luulee Cristiano Ronaldon saavuttaneen kaiken saavutettavissa olevan, rikkoo Real Madridin portugalilainen supertähti jonkin uuden ennätyksen tai tekee entisiäkin uskomattomampia maaleja. Lääkettä ikääntymistä vastaan ei Ronaldokaan ole keksinyt, mutta silti 32-vuotiaanakaan tahti ei tunnu hidastuvan.

Yksi Cristianon menestyksen salaisuuksista on miehen kyltymätön halu kehittyä, kaikilla mahdollisilla osa-alueilla. Taituri ei jätä kiveäkään kääntämättä, jos siitä vain on jotain hyötyä hänen henkilökohtaiselle kehitykselleen.

Yksi monista asiantuntijoista, jotka ovat auttaneet Cristiano tämän uralla on uniekspertti Nick Littlehales. Unitutkija on opastanut urheilijoita laadukkaan nukkumisen saloihin jo lähes 20 vuoden ajan, ja myös Cristiano Ronaldo on Littlehalesin asiakas.

– Kaikki Cristianon kanssa työskennelleet tietävät, että jos huoneen nurkassa on meneillään keskustelu, hän tulee paikalle ja kysyy, mistä puhutaan, Littlehales kertoo tähtipelaajan uteliaisuudesta Independentissä.

– Sain kutsun Real Madridilta, kun Carlo Ancelottista tuli heidän valmentajansa. Seisoin treenikentän laidalla juttelemassa Madridin valmennusjohdon kanssa, kun Ronaldo juoksi luoksemme. Hän oli treenannut koko päivän ja olisin luullut hänen juoksevan suoraan suihkuun, mutta hän kysyikin, mistä puhumme.

– Häntä kiinnosti, mitä varten olin siellä, koska hän on aina pitänyt huolta itsestään. Ronaldoa eivät kiinnosta muodikkaat ruokavaliot eikä hän halua kopioida muita. Hän halusi vain tietää, olisiko siitä hänelle jotain apua.

Littlehales ei usko kahdeksan tunnin yhtäjaksoisen unen tarpeeseen, jota hän pitää myyttinä. Sen sijaan hän on saanut aikaan sen, että puolitoista tuntia ennen nukkumaanmenoa Ronaldo sulkee kännykkänsä, lopettaa television katsomisen eikä tuijota muitakaan näyttöjä.

Lisäksi Littlehales neuvoo asiakkaitaan nukkumaan sikiöasennossa puhtailla lakanoilla ja ohuella patjalla. Ronaldolle ei tuottane vaikeuksia palkata jotakuta vaihtamaan lakanoita päivittäin.

Littlehalesin oma urakehitys sai tuulta purjeisiin Cristiano Ronaldon entisestä seurasta Manchester Unitedista.

– Minulla kävi tuuri, että yksi ensimmäisistä ihmisistä, joille kirjoitin nukkumisesta oli Alex Ferguson. Oli 1990-luvun loppu ja Gary Pallisterilla oli karmeita selkävaivoja. He suunnittelivat jopa selkäleikkausta, mutta patjanvaihto auttoi valtavasti.

– Joku toinen manageri olisi heittänyt kirjeeni suoraan roskikseen. Työni Unitedin kanssa päättyi sillä hetkellä, kun Ferguson lopetti, Littlehales kertoo.