Barcelonan ja Las Palmasin välinen La Ligan seitsemännen kierroksen kamppailu päättyi isäntien voittoon Camp Nou’lla luvuin 3-0.

Ottelusta teki hyvin kummallisen se, ettei Camp Nou’lla ollut ainuttakaan katsojaa seuraamassa ottelua. Barcelona päätti, että ottelu pelataan tyhjille katsomoille Kataloniassa järjestettävän itsenäisyysäänestyksen vuoksi.

Lue kommentimme, jossa kävimme asiaa tarkemmin läpi.

Kamppailusta ei siten tullut minkäänlaista klassikkoa, kuten odottaa saattoi. Barcelona jatkoi kuitenkin tuloksellisesti täydellistä alkukauttaan. Las Palmas oli avausjaksolla parempi, mutta ei saanut Jonathan Callerin tolppalaukausta lukuunottamatta sen ihmeellisempää aikaan.

Barcelona meni johtoon toisen jakson alussa Sergio Busquetsin puskettua kulmapotkun verkon perukoille. Maali oli Busquetsille ensimmäinen melkein kolmeen vuoteen virallisissa otteluissa.

Sitten alkoi Lionel Messi -show – tuttuun tapaan. Denis Suárez syötti Messin nokikkain Las Palmas -vahti Leandro Chicizolaa vastaan, Messi harhautti maalivahdin ja syötti pallon tyhjään maaliin. Messin illan toinen nähtiin seitsemän minuuttia myöhemmin. Argentiinalaistaituri juoksi pallon kanssa Las Palmasin boksin edustalle, syötti sen sivuun ja sai pelivälineen takaisin Luis Suárezilta. Messi oli jälleen nokikkain Chicizolan kanssa ja tuloksena oli odotetusti maali.

Barcelona sai huonoja uutisia kymmenisen minuuttia ennen loppua. Andrés Iniesta vaihdettiin nimittäin kentältä ja espanjalaismedioiden mukaan kyseessä on loukkaantuminen.

Barcelona on voittanut jokaisen sarjakauden seitsemästä ottelustaan. Se on pystynyt siihen aikaisemmin vain Tata Martinon alaisuudessa kaudella 2013/2014.