Iker Casillas on valittu ”Kultainen jalka” -palkinnon saajaksi.

Palkinto on hieman tavallisesta poikkeava, sillä sen voi voittaa vain vähintään 28-vuotias aktiivipelaaja. Valintakriteereiksi mainitaan saavutukset yksilö- ja joukkuetasolla. Myös henkilön luonteenpiirteillä on merkitystä. Erityistä palkinnossa on myös se, että palkinnon voi voittaa urallaan vain kerran.

Kultainen jalka -palkintoa voitaneen pitää jonkinlaisena elämäntyöpalkintona, sillä esimerkiksi Casillasin kohdalla ura on ollut parhaiden Real Madrid -vuosien jälkeen alamäessä. Tätä nykyä mies edustaa Portoa, jossa hän putosi lokakuun aikana penkinlämmittäjäksi.

– Mestarien liiga, jonka voitimme [Real Madridissa] vuonna 2000, seuran kahdeksas Euroopan Cupin voitto, on urani hienoimpia hetkiä. Toinen sellainen oli MM-kisojen voitto Etelä-Afrikassa [vuonna 2010], Casillas sanoi.

Casillas on palkinnon 15-vuotisen historian toinen espanjalaisvoittaja. FC Barcelonan Andrés Iniesta pokkasi pystin vuonna 2014. Viime vuonna palkinnon voitti Juventuksen ja Italian maalivahti Gianluigi Buffon.

Poikkeuksellista voittajalistassa on se, että Lionel Messi ja Cristiano Ronaldo eivät ole tätä pystiä voittaneet. Molemmilla on ikäkriteerien puolesta ollut siihen mahdollisuus jo hyvän aikaa.

Kultainen jalka -palkinnon voittajat

[table id=48 /]


Seuraa meitä myös Facebookissa ja Twitterissä. Facebookissa käydään kovimmat jälkipuinnit ja Twitteristä tavoitat kaikki uutisemme reaaliajassa!