Barcelona osoitti, että se kykenee voittamaan ilman Lionel Messiäkin.

Messi jäi viime hetkellä pois Málagan-reissulta, kun selvisi että puoliso Antonella synnyttää. Hieman ennen ottelun alkamista Barcelona vahvisti verkkosivuillaan, että Messien perheeseen on syntynyt kolmas lapsi.

Messin poissaolo kokoonpanosta tarkoitti sitä, että Ousmane Dembélé sai tilaisuuden näyttää. Dembélé ja Barcelona laittoivat pelin pakettiin hyvin nopeasti.

Luis Suárez iski ottelun avausmaalin vartin pelin kohdalla. Nappisyötön osumaan tarjoili Jordi Alba. Se oli Alballe jo peräti yhdeksäs maalisyöttö tällä kaudella. Suárez on puolestaan La Ligassa osunut nyt kaikkia 25 joukkuetta vastaan, jotka hän on kohdannut.

OptaJose

@OptaJose
9 - Jordi Alba has provided nine assists this season in all competitions, more than any other La Liga defender. Helicopter.

OptaJose

@OptaJose
25 - Luis Suarez has scored against all the 25 teams he has faced in La Liga (106 goals in total). Wild.

Ottelun toinen maali nähtiin 13 minuuttia myöhemmin. Dembélé teki esityön ja Philippe Coutinho viimeisteli.

Jos ei peli vielä tuohon ratkennut, niin viimeistään ottelu oli ohi kaksi minuuttia myöhemmin. Alba hassutteli laidallaan Samu Garcíaa, joka hermostui ja liukui napit edellä Alban akillesjänteeseen. Tuloksena suora punainen ja Málaga tunniksi alivoimalle (katso taklaus tästä).

Miesvajaalla kotijoukkue itse asiassa onnistui luomaan muutaman tilanteen, mutta viimeinen syöttö tai viimeistely epäonnistuivat kerta kerrasta.

Toinen puoliaika meni enimmäkseen pelaillessa ja loppuvihellystä odotellessa. Barcelona lähinnä piti palloa ja pyrki pelaamaan mahdollisimman taloudellisesti. Málaga taas ei oikein saanut alivoimalla kunnon kiriä aikaiseksi.

Aivan ottelun lopussa Suárez vielä potkaisi hyökkäyspään tilanteessa Málaga-puolustajaa ja otti varoituksen. Se tarkoitti varoitustilin täyttymistä, joten uruguaylainen huilaa ensi viikonlopun ottelun Athletic Bilbaoa vastaan.

Voiton myötä Barcelona jatkaa reilulla erolla La Ligan kärjessä. Ainakin hetkellisesti ero kakkosena olevaan Atlético Madridiin (kierroksen ottelu pelaamatta) kasvoi 11 pisteeseen. Málaga puolestaan jatkaa sarjajumbona surkealla 13 pisteen saldolla. Putoamisviivan parempi puolisko on karannut jo 11 pisteen päähän, sillä sijalla 17 majaileva Levante voitti päivän aiemmassa ottelussa Getafen.

La Liga 10.3.

Eibar-Real Madrid 1-2 (0-1)
0-1 Cristiano Ronaldo (34.)
1-1 Iván Ramis (50.)
1-2 Cristiano Ronaldo (84.)

Sevilla-Valencia 0-2 (0-1)
0-1 Rodrigo Moreno (25.)
0-2 Rodrigo Moreno (68.)

Getafe-Levante 0-1 (0-0)
0-1 Coke (79.)
Ulosajo, Jorge Ruíz Ojeda, Levante (83.)

Málaga-Barcelona 0-2 (0-2)
0-1 Luis Suárez (15.)
0-2 Philippe Coutinho (28.)
Ulosajo, Samu García, Málaga (30.)