Eteläafrikkalainen Mamelodi Sundowns tiedottaa verkkosivuillaan: joukkue pelaa harjoitusottelun Barcelonaa vastaan FNB Stadionilla 16. toukokuuta.

Hämmentävää on se, että Barcelona ei ole tiedottanut asiasta vielä mitään, vaikka aikaa otteluun on vain viikko. Syy on ilmeisesti se, että tässä pelissä on lähinnä kyse rahasta.

Barcelonalaislehti Mundo Deportivo kertoo, että ottelun puuhamiehenä toimii miljardööri Patrice Motsepe, joka omistaa Sundownsin. Hän tiettävästi maksaa Barcelonalle tuhdin summan, jotta katalonialaisseura lähtee reissaamaan Etelä-Afrikkaan kesken kauden. RAC1-radiokanavan mukaan Barcelona ei ole vielä ottelusta tiedottanut, koska kaikkia maksueriä ei ole vielä saatu.

Barcelona tuskin olisi ottanut moista tarjousta vastaan, mikäli La Ligassa olisi vielä pelillistä panosta. Barcelona on kuitenkin jo sarjamestaruuden varmistanut, eikä sen lopuissa otteluissa varsinaista panosta ole.

Jos ystävyysottelusta halutaan hakea jalkapalloromantiikkaa, sitäkin on tarjolla. Kyseessä on nimittäin Etelä-Afrikan entisen presidentin Nelson Mandelan syntymän satavuotispäivän kunniaksi pelattava ottelu. Lisäksi ottelu pelataan Soccer Cityssä samalla stadionilla, jolla Andrés Iniesta iski Espanjalle voittomaalin MM-loppuottelun jatkoajalla kesällä 2010.