Atlético Madridin urheilujohtaja Andrea Berta on ollut suuri Lorenzo Insignen fani jo ainakin neljän kauden ajan. Näin uskoo ainakin espanjalaislehti AS.

27-vuotias Insigne on Bertan mielestä kaikkea, mitä täydelliseltä Diego Simeonen joukkueen hyökkääjältä vaaditaan. Italialainen on teknisesti taitava ja luonteeltaan sisukas, ja hänen kerrotaan toteuttaneen aina tunnollisesti kulloisenkin valmentajan (Walter Mazzarri, Rafael Benítez, Maurizio Sarri ja Carlo Ancelotti) taktisia ohjeita.

Lisäksi Insigne on ollut vuosien varrella myös erinomaisen tehokas. Tällä kaudella 163-senttinen Insigne on tehnyt Napolille kaikissa kilpailuissa 13 maalia ja antanut seitsemän maalisyöttöä. Kaudella 2016-2017 Insigne oli vielä hurjemmassa tikissä, sillä tuolloin hän teki 20 maalia ja syötti 12.

Kesällä 28 vuotta täyttävä vasen laitalinkki siirtyy kesällä ”superagentti” Mino Raiolan talliin. Insigne vakuutteli Corriere dello Sportille, ettei vaihtanut agenttia lähteäkseen Napolista, mutta totesi myös, että ”jostain voi tulla vastustamaton tarjous”. Insigne sanoi lisäksi, että ”hän on väsynyt pääsemään aina lähelle voittamatta mitään”.

AS:n mukaan Atlético voisi tarjota Insignelle tiettävästi 7,5 miljoonan euron nettovuosipalkkaa, joka ylittäisi 2,5 miljoonalla miehen nykyisen palkan. Ongelmaksi voi kuitenkin koitua yhteisymmärryksen löytäminen Napolin kanssa.

Insignen sopimuksessa ei ole ulosostopykälää, ja Napolin puheenjohtajan Aurelio de Laurentiisin uskotaan pyytävän suojatistaan jopa 100 miljoonan euron siirtokorvausta. Raiola haluaa tiettävästi tinkiä hintapyynnön 80 miljoonaan, mutta sekin on vielä kaukana Atléticon väitetystä maksuvalmiudesta.

AS kertoo Atléticon olevan valmis maksamaan Insignestä 50-60 miljoonaa euroa, joten sopu ei vielä erityisen lähellä ole. Kauppaan saatettaisiin kuitenkin liittää mukaan jokin Atléticon pelaaja. 30 A-maaottelua pelannut Insigne on kuitenkin Napolin oma poika ja kasvatti, eikä seura hevin kapteenistaan päästä irti.