Espanja juhli sunnuntai-iltana alle 21-vuotiaiden Euroopan mestaruutta, kun Saksa kaatui finaalissa maalein 2-1. Yksi Espanjan joukkueen johtohahmoista turnauksessa oli Real Madridin keskikenttäpelaaja Dani Ceballos.

Ceballos on jäänyt Real Madridissa vähäiselle vastuulle. Mies ei kuulunut aiemmin tuoreen päävalmentajan Zinédine Zidanen luottomiehiin. EM-kullan jälkeen Ceballos antoi suoran viestin Real Madridin suuntaan.

– En ole sama persoona, kun en pelaa. Minulla ei ole itseluottamusta silloin.

– Olen pelannut täällä (EM-kisoissa) jokaisen minuutin, ja kun pelaan, minulla on itseluottamusta ja pystyn pelaamaan paremmin, Ceballos avautui Marcan mukaan.

Ceballosilla on sopimus Real Madridin kanssa vuoteen 2023 saakka. Kommenteista voi päätellä, että mies haluaa kunnon roolin ensi kaudella. Mikäli se ei ole mahdollista Real Madridissa, voi edessä olla siirto tai vähintäänkin lainasopimus uusiin ympyröihin.

– Nyt minun täytyy pitää taukoa, ladata akkuja, ja mietimme tulevaisuutta myöhemmin, Ceballos totesi.

Henkilökohtainen palkinto vaihtui mestaruuteen

Ceballos valittiin vuoden 2017 alle 21-vuotiaiden EM-kisoissa turnauksen parhaaksi pelaajaksi, mutta silloin joukkue hävisi Saksalle finaalissa. Nyt osat kääntyivät toisin päin, eikä mies jäänyt harmittelemaan henkilökohtaisten palkintojen perään.

– Sanoin jo silloin, että vaihtaisin milloin vain sen palkinnon (turnauksen paras pelaaja) mestaruuteen. Nyt saimme mestaruuden ja olen siitä erittäin onnellinen.

Ceballos omisti voiton hiljattain auto-onnettomuudessa menehtyneelle José Antonio Reyesille.

– Omistan mestaruuden äidilleni ja erityisesti Reyesille, joka on myös pelannut Espanjan riveissä tässä turnauksessa, ja hänen serkulleen, joka taistelee elämästään, Ceballos sanoi.