Toni Lato siirtyi kesällä Valenciasta lainalle PSV:hen alkavaksi kaudeksi.

Muutama päivä sitten 22 vuotta täyttänyt Lato lähti Eindhovenin valloitukseen suurin odotuksin. Valencia-kasvatti on saanut kuitenkin pettyä pahemman kerran uudessa seurassaan.

Lato on nimittäin pelannut koko kauden aikana yhden minuutin edustusjoukkueen paidassa ja siitäkin on aikaa reilut kolme kuukautta.

Lato on pelannut kahdesti PSV:n alle 21-vuotiaiden joukkueessa alkusyksystä, mutta Valencian ja PSV:n tekemä lainasopimus estää Laton peluuttamisen edustusjoukkueen ulkopuolella.

PSV:n päävalmentaja Mark van Bommel kertoi suoraan lehdistölle, ettei kaksi vuotta Valencian edustusjoukkueessa viettänyt Lato ole tarpeeksi hyvä PSV:lle.

– Hänen tilanteensa on hyvin vaikea. Tällä hetkellä uskomme, ettei hän ole riittävän hyvä. Hän tarvitsee minuutteja ja mielestäni olisi hyvä, jos hän voisi pelata B-joukkueessa pitääkseen rytmiä yllä, mutta Valencia ei ole antanut siihen lupaa, van Bommel totesi.

Lato on pelannut Valencian edustusjoukkueessa 28 sarjaottelua ja on entinen Espanjan alle 21-vuotiaiden maajoukkuepelaaja.