Kerroimme maanantaina, että viimeksi kaudella 2005-2006 La Ligassa pelannut Cádiz sai tuekseen uuden, nimettömänä pysyvän varakkaan yhdysvaltalaissijoittajan. Cádizilla pyyhkii hyvin, sillä se johtaa toista sarjaporrasta Segundaa kolmen pisteen erolla Real Zaragozaan ja kahdeksan pisteen erolla kolmantena olevaan Almeriaan. Kaksi parasta nousee ensi kaudeksi suoraan La Ligaan.

Tiistaina Cádiz sai kuitenkin suuren luokan takaiskun, sillä FIFA ilmoitti langettaneensa sille siirtokiellon. Siirtokielto on voimassa seuraavat kaksi siirtoikkunaa. Tämä siis merkitsee, että sarjanousun tapahtuessa Cádiz ei saisi hankkia lainkaan uusia pelaajia. Seura ilmoitti kuitenkin välittömästi, että se aikoo valittaa rangaistuksesta Urheilun kansainväliseen välitystuomioistuimeen CAS:iin.

Cádiz Club de Fútbol

@Cadiz_CF
🚨 FIFA sanciona al Cádiz por fichar a un jugador libre

cadizcf.com/noticia/fifa-s…

Ankara sanktio on seurausta siirtokiistasta valioliigaseura Watfordin kanssa. Watfordin näkemykseen Cádiz värväsi viime kesänä riveihinsä sääntöjen vastaisesti senegalilaistoppari Mamadou Mbayen Watfordin U23-joukkueesta. Kaudella 2018-2019 Mbaye kuului Watfordin sopimuspelaajiin ja pelasi puolet kaudesta lainalla kroatialaisessa NK Inter Zapresicissa.

Cádizin edustusjoukkueessa Mbaye ei ole pelannut otteluakaan, vaan hän on viettänyt kauden seuran reservijoukkueessa, joka pelaa sarjatasoa alempana Segunda B:ssä.

Cádizin vastineen mukaan Mbayella ei ollut voimassaolevaa sopimusta, kun seura kiinnitti hänet viime kesänä. Watford on toista mieltä, ja syyttää sekä Mbayea että Cádizia sopimusrikkomuksesta.

[readmore from=Cadiz]

Watford vaati Mbayelta 1,36 miljoonan euron vahingonkorvausta. Tähän vaatimukseen FIFA ei taipunut, mutta Mbayen pitäisi kuitenkin maksaa 31 000 euroa hyvitystä. Lisäksi hän ei saa kuluvan kauden aikana enää pelata. Kaikkein tuntuvin sanktio on joka tapauksessa Cádizin saama siirtokielto.

Cádiz itse uskoo vakaasti, että CAS kumoaa sen saaman tuomion. Cádizin mukaan FIFA:n teknisessä järjestelmässä on vikaa, ja se hyväksyi Mbayen siirron viime kesänä mutkitta. Myös samassa sarjassa pelaava Real Murcia on valittanut samasta häiriöstä.

Lähde: Transfermarkt