Atlético Madridin seurapresidentti Enrique Cerezo tarjoaa seuran kotistadionia Wanda Metropolitanoa Real Madridin käyttöön.

Koska La Ligaa ollaan jatkamassa koronaviruspandemian takia suljettujen ovien takana, päätti Real Madrid, että se pelaa loppukauden pelinsä harjoituskeskuksessaan sijaitsevalla Estadio Alfredo Di Stefanolla. Realin edustusjoukkueen kotistadionilla Santiago Bernabéulla on tällä hetkellä rakennustyöt käynnissä.

Espanjassa on kuitenkin viime päivinä pohdittu, josko katsojia voitaisiin päästää paikan päälle vielä tämän kauden puolella. Alfredo Di Stefanon kentän enimmäisyleisömäärä on kuitenkin vain 6000 henkeä, kun Metropolitanolla se on lähes 70 000.

Cerezo sanoi keskustelussa Madridin kaupungin poirmestarin José Luis Martínez-Almeidan kanssa, että avaisi mielellään Metropolitanon ovet rakkaalle viholliselle.

– Me antaisimme Madridin lainata Wandaa. Kenenkään ei tarvitse epäillä sitä, sanoi Cerezo Diario Sportin mukaan.

– Jos voimme kauden loppuvaiheilla päästää kannattajia sisään, me olemme Madridin käytettävissä, jos he haluavat pelata stadionillamme.

Real Madridin reservijoukkue pelaa kotiottelunsa Estadio Alfredo di Stéfanolla. Kuva: Getty Images

Atlétia kannattava Martínez-Almeida lisäsi, että kyseessä ei olisi ensimmäinen kerta, kun paikallisvastustajat lainaavat toistensa kotipyhättöjä.

– Tuplamestaruuskauden [1995-96] ensimmäisessä ottelussa Atléti voitti Celta Vigon 2-0 Bernabéulla, koska [Estadio Vicente] Calderónilla oli remontti käynnissä.

– Muistan myös, kuinka Madrid voitti Rayo Vallecanon 5-3 Calderónilla.

– Jos seuralla ei ole mitään ongelmaa sen suhteen, niin ei kannattajillakaan ole.

Marca kertoo, että Real Madrid arvostaa Cerezon elettä ja tarjousta, mutta Los Blancos ei ole kiinnostunut pelaamaan Wanda Metropolitanolla. Lehden mukaan Madrid pelaa jäljellä olevat kuusi otteluaan Estadio Alfredo Di Stefanolla, jolla se on jo asentanut videotuomarisysteemi VAR:n. Marca kertoo myös, että Madrid ei suunnittele kannattajien päästämistä Alfredo Di Stefanon kentälle, vaikka Espanjan hallitus sallisikin stadionien osittaisen avaamisen.

Artikkelia muokattu 10.6.2020 klo 18.53: Lisätty Marcan tiedot.