Real Madrid – kausiennakko 2020-21: Toinen La Liga -mestaruus putkeen!
[vc_row][vc_column][vc_custom_heading text=”Sisällysluettelo” font_container=”tag:h2|text_align:center|color:%23ffffff” use_theme_fonts=”yes” css=”.vc_custom_1597653224198{background-color: #000000 !important;}”][vc_column_text]
- Viime kausi
- Pelaajasiirrot – lähteneet
- Pelaajasiirrot – saapuneet
- Valmennus
- Tärkein pelaaja
- Arvio
- Ihanneavaus
- Kokoonpanolista
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”viime-kausi”][vc_column][vc_custom_heading text=”Viime kausi” font_container=”tag:h2|text_align:center|color:%23ffffff” use_theme_fonts=”yes” css=”.vc_custom_1597653239164{background-color: #000000 !important;}”][vc_column_text]
- La Ligan mestaruus
- 26 voittoa, 9 tasapeliä ja 3 tappiota
- Paras maalintekijä: Karim Benzema, 21 maalia
- Euroopan huippusarjojen paras puolustus 25 päästetyllä maalilla
Real Madridin viime kausi oli isossa kuvassa hyvä. Joukkue onnistui päätavoitteessaan eli 34:nnen La Liga -mestaruutensa voittamisessa. Eroa toiseksi tulleeseen FC Barcelonaan kertyi lopulta viisi pistettä. Pelilliset ongelmat ja muissa kilpailuissa epäonnistumiset kuitenkin varjostivat Espanjan mestarin kautta.
Alkukaudesta joukkuetta vaivasivat useat tasapelit, minkä lisäksi sarjanousija Mallorcalle koettu tappio La Ligan 9. kierroksella herätti joukkueen kannattajien huolen. Kurssi kuitenkin korjaantui marraskuussa, jolloin sekä tulokset että pelaaminen olivat madridistoja miellyttäviä.
Alkuvuodesta 2020 – ennen koronataukoa – Real Madrid ja Barcelona olivat pitkään hyvin lähekkäin. Mestaruustaiston ratkeaminen näytti jo tuolloin menevän loppukirikamppailuksi. Tuohon kiriin Los Blancos otti hieman etumatkaa voitettuaan huipputärkeän kauden jälkimmäisen El Clásicon 2-0, mutta tuon etumatkan joukkue tunaroi jo seuraavalla kierroksella hävittyään Real Betisille. Tuloksen seurauksena Madrid jäi koronatauolle kakkossijalta.
Koronatauon jälkeen Zinédine Zidane onnistui luotsaamaan joukkueensa hurjaan tuloskuntoon. Pelaaminen ei missään vaiheessa ollut näyttävää, mutta kerta toisensa jälkeen Madrid onnistui kääntämään tiukat ottelut voitoiksi. Koronatauon jälkeen joukkue voitti jokaisen ottelunsa mestaruuden varmistumiseen asti. Noista kymmenestä voitosta peräti kuusi tuli yhden maalin erolla vastustajaan. Seassa oli niin sanottuja rutiinivoittoja, mutta osassa joukkue sai myös kiittää onneaan, sillä ne olisivat voineet kääntyä toiseenkin suuntaan.
Real Madridin mestaruuden avaintekijänä ei ollut vanhojen aikojen tavoin huima hyökkäyspään tulivoima. Tällä kertaa pokaalista tulee kiittää ensisijaisesti joukkueen alakertaa Thibaut Courtois’n ja Sergio Ramosin johdolla. Los Blancos päästi 38 ottelussa ainoastaan 25 maalia, mikä oli loppuun asti pelattujen Euroopan huippusarjojen paras lukema. Hyökkäyspäässä Karim Benzema oli selvä ykköstykki, mutta hänen takanaan tehot jakautuivat jopa poikkeuksellisen tasaisesti. 21 eri pelaajaa teki Real Madridille maalin La Liga -kauden aikana, mikä on sarjan yhden kauden ennätys.
Mestarien liigassa joukkueen kausi päättyi toisen kerran perättäin neljännesvälieriin, kun Manchester City pudotti joukkueen yhteismaalein 4-2. Copa del Reyssä tie katkesi Real Sociedadin käsittelyssä puolivälierissä. Espanjan Supercupista joukkue nappasi pokaalin voitettuaan Valencian ja Atlético Madridin, vaikka Real Madridin ei kilpailun perinteisten sääntöjen mukaan olisi kuulunut olla edes mukana.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotout”][vc_column][vc_custom_heading text=”Pelaajasiirrot – lähteneet” font_container=”tag:h2|text_align:center|color:%23ffffff” use_theme_fonts=”yes” css=”.vc_custom_1597653254876{background-color: #000000 !important;}”][vc_column_text]Achraf Hakimi (op, 21, Internazionale)
Hakimi pelasi Dortmundissa kaksi fantastista lainakautta ja monet olisivat mielellään nähneet nuorukaisen tulevaisuuden Santiago Bernabéulla. Hakimi ei kuitenkaan ollut valmis jakamaan vastuuta Zidanen suosikin Dani Carvajalin kanssa, joten edessä oli osoitteenvaihto.
Inter maksoi Hakimista 40 miljoonaa euroa. Aika näyttää, tekikö Real Madrid omaksi kasvatikseen luokiteltavan marokkolaisen suhteen virheen, sillä otteet Bundesliigassa olivat erinomaisia.
James Rodríguez (hkk, 29, Everton)
Jamesin ja Real Madridin välinen liitto vaikutti täydelliseltä kesän 2014 MM-kisojen jälkeen. Kolumbialaisen osakkeet kuitenkin lähtivät laskuun vuonna 2016, jonka jälkeen hän ei enää onnistunut saamaan rooliaan takaisin.
Kahden vuoden Bayern München -lainan jälkeen molemmat osapuolet suosivat pysyvää siirtoa pois Real Madridista jo kesällä 2019, mutta Los Blancos ei halunnut päästää häntä paikallisvastustaja Atlético Madridiin.
Vähäiselle vastuulle viime kaudella jääneen kolumbialaisen pelastajaksi nousi jälleen Carlo Ancelotti, joka osti pelaajan Evertoniin.
Óscar Rodríguez (hkk, 22, Sevilla)
Real Madridin junioriakatemia La Fabrican tuotos vietti viime kauden lainalla Leganésissa. Yhdeksän maalia ja kaksi maaliin johtanutta syöttöä saivat Sevillan vakuuttumaan, että hän on 13,5 miljoonan euron arvoinen.
Siirto muualle oli ainoa oikea vaihtoehto Óscarin uralla. Madridissa hänen pelipaikalleen tarjonta on vain niin kova, että edes pienen roolin nappaaminen olisi vaatinut muilta ison luokan epäonnistumisia.
Takefusa Kubo (oh, 19, Villarreal, laina)
”Japanin Messin” ensimmäinen La Liga -kausi oli lupauksia antava. Hän sai sarjasta pudonneen Mallorcan riveissä tasaisesti vastuuta ja osoitti, miksi häntä pidetään äärimmäisen lupaavana nuorukaisena.
Seuraavaksi haaste on vielä hieman kovempi, kun hän siirtyi selvästi suuremman kokoluokan Villarrealiin kahden vuoden lainasopimuksella.
Brahim Díaz (hkk, 21, AC Milan, laina)
Brahimin vastuu kaudella 2019-20 jäi otteluruuhkasta huolimatta yllättävän pieneksi. Hän oli viikko toisensa jälkeen täysillä mukana edustusjoukkueen toiminnassa, mutta sai mahdollisuuksia kentällä vain harvoin. Lainasiirto oli siis hyvä ratkaisu.
Edessä on kovan luokan haaste, kun nuori taituri lähtee kokeilemaan siipiään Italian uinuvan jättiläisen AC Milanin riveissä. Tuleva kausi voi määritellä Brahimin uraa yllättävänkin paljon, sillä mahdollisuuksia hänelle lienee tarjolla. Kysymys kuuluu, pystyykö hän tarttumaan niihin.
Reinier (hkk, 18, Borussia Dortmund, laina)
Real Madrid jatkaa yhä huipputalenttien etsimistä Brasilian kentiltä. Reinier kuuluu täysin samaan kategoriaan Viníciuksen ja Rodrygon kanssa – potentiaalia tähtipelaajaksi jopa Real Madridin kokoisessa seurassa, mutta potentiaali yksinään ei vielä ole tae menestyksestä.
Kahden vuoden lainasiirtoa Dortmundiin voi pitää lähes parhaana mahdollisena ratkaisuna Reinierin kohdalla. BVB antaa tunnetusti nuorukaisille vastuuta, ympäristö on huippulaadukas ja valmennus tietää, kuinka nuoria kehitetään kohti huippua.
Jesús Vallejo (kp, 23, Granada, laina)
Vallejo on esimerkki siitä, kuinka nuoren huippulupauksen urakehitys ei aina ole sitä, mitä hänen omistajaseuransa toivoisi. Yksi Espanjan lupaavimmista toppareista on jämähtänyt urallaan paikoilleen ja odotusarvo hänen suhteensa on laskenut. Vuoden lainasiirto Granadaan voi hyvinkin olla Vallejon viimeinen mahdollisuus näyttää Real Madridille, että hänelle on käyttöä myös Santiago Bernabéulla.
Alphonse Areola (mv, 27, palasi lainalta PSG:hen)
PSG:stä lainalla ollut Areola palasi lainapestinsä jälkeen omistajaseuraansa, josta hänet lainattiin valioliigaseura Fulhamiin. Maalivahdin Real Madrid -ura jäi siis yhden kauden mittaiseksi, sillä Zidane valitsi ensi kauden kakkosvahdikseen nuoren Andri Luninin.
Javi Sánchez (kp, 23, Real Valladolid)
Sánchez niin sanotusti kasvoi ulos Real Madridista. Joukkueen kasvatti ei koskaan onnistunut osoittamaan olevansa käyttökelpoinen pelaaja Los Blancos -paitaan, mutta hänen ikäiselleen ei enää kaavailla lainasiirtoja tai kausia Castillan puolella. Lopputuloksena oli siirto Valladolidiin kolmella miljoonalla eurolla.
Jorge de Frutos (oh, 23, Levante)
De Frutos menee samaan kategoriaan Sánchezin kanssa. 2,5 miljoonan euron siirto Levanteen vaikuttaa hänelle sopivan kokoiselta haasteelta tässä vaiheessa uraa.
Dani Gómez (kh, 22, Levante)
Gómez pelasi viime kauden lainalla Espanjan toiseksi korkeimman sarjatason Teneriffan riveissä. 9 maalia 38 sarjaotteluun ei ollut tarpeeksi vakuuttamaan Real Madridia, mutta Levante tarjosi hänelle tähän hetkeen sopivamman kokoisen haasteen. Hinta 2,5 miljoonaa euroa.
Alberto Soro (oh, 21, Granada)
Real Madrid osti Soron kesällä 2019 ja lainasi hänet välittömästi takaisin Real Zaragozaan. Nyt hänet myytiin jo eteenpäin ilman ensimmäistäkään peliä Real Madridissa tai Castillassa. Hinta 2,5 miljoonaa euroa.
Fran García (vp, 21, Rayo Vallecano, laina)
Yhtä Real Madrid -ottelua lukuun ottamatta Castillaa edustanut García pääsee vuoden lainasopimuksensa ansiosta kokeilemaan siipiään ensimmäistä kertaa Los Blancosin ulkopuolella. Jos hän ei yllä huippusuoritukseen Espanjan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla, lopputuloksena lienee myynti muualle ensi kesänä.
Nippelitieto: Fran García on Atlético Madridin Koken serkku.
Luca Zidane (mv, 22, ilman seuraa)
Luca on Zidanen neljästä pojasta vanhin ja toinen, joka on todennut tai jonka kohdalla on todettu, että tulevaisuus ei ole Santiago Bernabéulla. Maalivahti on ainakin vielä tällä hetkellä ilman uutta seuraa.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotin”][vc_column][vc_custom_heading text=”Pelaajasiirrot – saapuneet” font_container=”tag:h2|text_align:center|color:%23ffffff” use_theme_fonts=”yes” css=”.vc_custom_1597653266345{background-color: #000000 !important;}”][vc_column_text]Martin Ødegaard (hkk, 21, palasi lainalta Real Sociedadista)
Norjan ihmepoika nousi vain 15-vuotiaana koko jalkapallomaailman tietoisuuteen. Hänet on ehditty nuoresta iästään huolimatta leimata jo tulevaisuuden megaluokan tähdeksi ja myös flopiksi, jonka todelliset pelitaidot eivät vastaa hänen ympärillään olevaa hypeä.
Viime vuodet ovat osoittaneet, että norjalaisella on kaikki mahdollisuudet nousta sille tasolle, minne häntä povattiin vuonna 2015, kun hänet hankittiin Santiago Bernabéulle. Viiden vuoden aikana hän on jo yli kymmenkertaistanut markkina-arvonsa Transfermarktin papereissa.
Viime kausi Real Sociedadissa oli Ødegaardilta fantastinen. Hänen oli tarkoitus viettää baskiseurassa vielä toinenkin kausi, mutta Zinédine Zidane halusi hänet ryhmäänsä jo nyt. Odotettavissa on, että yhä nuorelle norjalaiselle tullaan antamaan kunnon mahdollisuus ja tätä voi pitää ainoana oikeana ratkaisuna viime kauden esitysten jälkeen.
Ødegaard tulee lähtökohtaisesti ottamaan peliminuutteja Luka Modricin laarista ja myös Iscon vaihteleva vastuu voi vähentyä, jos Ødegaard pystyy esiintymään viime kauden tavoin.
Andri Lunin (mv, 21, palasi lainalta Real Oviedosta)
Huippulupaavana pidetyn maalivahdin viime kausi näytti puolivälissä hukkaan heitetyltä, mitä peliminuutteihin tulee. Real Valladolidissa pelejä kertyi ainoastaan Copa del Reyn puolella, mutta ukrainalaisen onneksi hän pääsi tammikuussa lainalle Real Oviedoon, jossa pelasi ykkösmaalivahtina sesongin jälkimmäisen puoliskon.
Täksi kaudeksi Lunin valtaa itselleen Real Madridin kakkostorjujan roolin. Alustavasti odotettavissa on jälleen vain cup-minuutteja ja Thibaut Courtois’n paikkaamista pelikieltojen tai loukkaantumisten myötä. Tästä huolimatta tämä tuntuu oikealta siirrolta tässä vaiheessa nuorukaisen uraa. Hän pääsee sisälle Real Madridiin ja sen toimintaan. Vastuu tulee lisääntymään vuosien saatossa sen mukaan, miten hän esiintyy harjoituksissa ja harvinaisissa tilaisuuksissaan tolppien välissä.
Luninissa on potentiaalia jopa Courtois’n jälkeisen ajan ykkösmaalivahdiksi, mutta viime kauden perusteella belgialainen ei vielä ole lähelläkään syrjäytettävissä.
Sergio Reguilón (vp, 23, palasi lainalta Sevillasta)
Reguilón on ennakkoa tehdessä vielä Real Madridin pelaaja, mutta huhut vievät häntä muualle tämän siirtoikkunan aikana. Real Madrid -kasvatti onnistui Sevilla-lainansa aikana hyvin ja sai hiljattain palkinnoksi A-maajoukkuedebyytin. Hänelle voisi hyvinkin löytyä käyttöä Madridista monien papereissa, mutta Zidane luottanee enemmän Ferland Mendy–Marcelo-kaksikkoon.
Huhujen mukaan uusi lainasiirto ei enää ole pelaajalle vaihtoehto, mutta Real Madrid yrittää varmasti jollain tavalla säilyttää mahdollisuudet halutessaan hankkia pelaajan takaisin itselleen tulevaisuudessa. Jokin pykälä saatetaan siis sisällyttää mahdolliseen siirtoon, jos sellainen toteutuu.
Álvaro Odriozola (op, 24, palasi lainalta Bayern Münchenistä)
Odriozolan viime kausi oli hyvin kaksijakoinen. Hän sai joukkuetason menestystä peräti viiden pokaalin verran, sillä teknisesti hän voitti kaksi pystiä Real Madridissa vaikka siirtyikin tammikuussa lainalle Bayern Müncheniin, jossa hän sai keväällä nimiinsä triplan. Henkilökohtaisella tasolla oli kuitenkin todella vaikeaa.
Odriozola pelasi molemmat joukkueet ja kaikki kilpailut mukaan lukien ainoastaan kymmenessä ottelussa viime kaudella. Bayern-esityksistä allekirjoittaneella ei ole havaintoja, mutta ainakaan Madridissa espanjalaispuolustaja ei käyttänyt mahdollisuuksiaan onnistuneesti.
Kaikesta huolimatta Zidanen on huhuttu antavan Odriozolalle vielä yhden mahdollisuuden. Dani Carvajal tulee jälleen pelaamaan selvästi suurimman osan minuuteista, mutta Odriozolalle on varattu rooli hänen paikkaajanaan yhdessä Lucas Vázquezin kanssa. Espanjalaismedioiden mukaan Vázquez on ilmoittanut haluavansa pelata myös laitapuolustajana saadakseen enemmän minuutteja kentällä.
Borja Mayoral (kh, 23, palasi lainalta Levantesta)
Real Madridin akatemiatuotos Mayoral oli läpi nuoruutensa suurennuslasin alla, sillä hänessä nähtiin potentiaalia jopa kasvattajaseuransa kokoonpanoon. Tässä vaiheessa on kuitenkin todettava, että ei vain riitä. Ikää hänellä on jo sen verran, että enää ei voida arvioida pelkästään potentiaalia, vaan pitää katsoa tuloksia. 14 maalia 83 La Liga -ottelussa ei ole ysipaikan pelaajalle mairitteleva saldo.
Mayoral on vielä tällä hetkellä Real Madridissa kirjoilla, mutta hän pelaa muualla erittäin suurella todennäköisyydellä, kun siirtoikkuna sulkeutuu. Espanjalaislehtien mukaan pahasti sekaisin oleva Valencia on todennäköisin vaihtoehto.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”valmennus”][vc_column][vc_custom_heading text=”Valmennus” font_container=”tag:h2|text_align:center|color:%23ffffff” use_theme_fonts=”yes” css=”.vc_custom_1597653280392{background-color: #000000 !important;}”][vc_column_text]
- Päävalmentaja: Zinédine Zidane
- Valmentaja: David Bettoni
- Valmentaja: Hamidou Msaidie
- Fysiikkavalmentaja: Grégory Dupont
- Maalivahtivalmentaja: Roberto Vázquez
Zidanen Real Madrid on taktisesti verrattavissa kameleonttiin. Joukkueen formaatio, pelin eri vaiheiden muodot ja muut pelitavalliset asiat saattavat vaihdella perättäistenkin otteluiden välillä yllättävän paljon. Tämän mahdollistaa äärimmäisen monipuolinen ja laadukas pelaajamateriaali.
Pelaamisen monipuolisuus on Real Madridille samaan aikaan sekä vahvuus että heikkous. Vastustajien on suhteellisen vaikeaa ennakoida Real Madridin pelaamista, koska sillä ei ole vain suunnitelmia A ja B, vaan niiden lisäksi myös C, D ja E. Viime kaudella joukkueelta nähtiin 4-4-2-, 4-3-3- ja 4-5-1-formaatioiden eri variaatioita. Ainoa vakio oli oikeastaan neljän puolustuslinja, mutta muuten Zidane kokeili lukuisia eri muotoja ja roolituksia.
Siinä missä vaihtelevuus tekee joukkueen pelaamisesta ennalta arvaamatonta, ongelmapuolena on se, että mitään näistä vaihtoehdoista ei ole hiottu viimeistä yksityiskohtaa myöten valmiiksi. Jos muusikon tulee tehdä kolmen kuukauden aikana yksi albumillinen musiikkia, on lopputulos todennäköisesti huolitellumpi kuin muusikon, joka on levyttänyt samassa ajassa kuusi albumia. Tämä näkyy Real Madridin pelaamisessa toisteellisuuden puutteena ja ajoittaisena sekavuutena.
Tietyissä tilanteissa joukkueen pelaaminen on ollut hyvin epämääräistä ja siitä on huokunut epätietoisuus. Tätä ongelmaa ei olisi, jos toimintamallit olisivat selkeämpiä. Ongelma näkyy varsinkin joukkueen pallonhallintavaiheessa.
Totta kai Real Madridin pelaamisessa on myös selkeitä tunnuspiirteitä, jotka säilyvät mukana, oli formaatio sitten mikä tahansa.
Palloa hallittaessa se avaa puolustuksensa kautta, mutta pyrkii ratkaisemaan tilanteet niin, että se saisi pian siirrettyä pallonhallinnan vastustajan kenttäpuoliskolle. Tämän jälkeen se usein pyrkii maltillisesti etsimään paikkaa murtautumiseen, mikä usein tulee laitakaistojen kautta.
Vasen puoli on usein ylimiehitettynä, jotta sinne saataisiin hetkellisesti jokin etu – numeraalinen, laadullinen tai positionaalinen, jonka kautta tilanteen voisi ratkaista. Samaan aikaan muun muassa Toni Kroos ja Casemiro ovat koko ajan valmiita vaihtamaan pelin painopisteen oikealle, jonne on usein houkuttelun myötä syntynyt tilaa.
Joukkueen ongelma on, että liian usein laidasta murtautumiset ja sieltä lähtevät keskitykset ovat sen ainoat murtautumistavat pitkissä pallonhallintajaksoissa.
Tästä kertoo muun muassa se, että Karim Benzema oli viime kaudella eniten puskumaaleja Euroopan top 5 -sarjoissa tehnyt pelaaja, eli keskityksiä satelee.
Toki tulosta syntyy kohtalaisesti, mutta Real Madridin pelaajamateriaalilla ei tulisi jäädä tehokkuudessa Borussia Mönchengladbachin, AS Roman ja Lazion kaltaisten seurojen taakse, jotka sijoittuivat omien maidensa sarjoissa kärkikolmikon ulkopuolelle. Tarvittavaa tehokkuutta löytyisi varmasti lisää, jos joukkue pystyisi luomaan toisteellisesti toimivia murtautumismalleja myös keskikaistojen kautta.
On mielenkiintoista nähdä, pystyykö huippukauden Real Sociedadissa pelannut Martin Ødegaard tuomaan murtautumisvaiheeseen kaivattua tehokkuutta. Hänen peliälynsä, syöttötaitonsa ja juonikkuutensa avaavat Zidanelle uusia vaihtoehtoja.
Kun Real Madrid menettää pallon, pyrkii se välittömästi antamaan kovan prässin, sillä vastahyökkäykset ovat olleet sille myrkkyä viime kausina. Välittömällä prässillä pyritään pelaamaan muille aikaa palata pallon alle, tai parhaimmillaan hyökkäyspään pallonriistoon.
Vaikka Ferland Mendy ei ole omaan päähän tulevissa vastahyökkäyksissä läheskään yhtä usein myöhässä puolustuslinjasta kuin Marcelo, ja Casemiro on ehkä paras Euroopassa pelaava keskikenttäpelaaja negatiivisissa tilanteenvaihdoissa, on madridilaisten alakerrassa edelleen valtavia tiloja, joita hyödyntää vastahyökkäyksissä. Esimerkiksi Los Blancosin Mestarien liigassa pudottanut Manchester City perusti ensimmäisen osaottelun taktiikkansa täysin näihin tilanteenvaihtojen jälkeisiin isoihin tiloihin.
Jos Real Madridin prässi onnistuu pelaamaan puolustukselle aikaa palata keskiblokkiin tai matalaan blokkiin, toimii sen alakerta huipputasolla. Se ei kiirehdi voittamaan pelivälinettä takaisin, vaan maltillisesti tyytyy pitämään vastustajansa poissa vaarallisimmilta sektoreilta. Tässä joukkue oli viime kaudella äärimmäisen hyvä.
Palloa lähimpänä olevaa puolustajaa tuetaan hyvin, etäisyydet sekä pituus- että leveyssuunnassa ovat pienet ja pelaajien toiminnot ovat viimeistä yksityiskohtaa myöten organisoituja. Kun tähän yhdistää laadukkaat pelaajat, jotka voittavat hyvällä prosentilla kaksinkamppailunsa, on pohja hyvälle puolustuspelaamiselle fantastisella pohjalla.
Zidane on ihailtavalla tavalla onnistunut pitämään nimekkään ja laajan kokoonpanonsa tyytyväisenä löytämällä lähes kaikille pelaajilleen vastuuta ja omat roolit. On mielenkiintoista nähdä, jatkuuko tämä trendi myös tulevalla kaudella vai viekö ZZ peluutustaan suuntaan, jossa rotaatiota ei tapahdu aivan yhtä rajusti kuin viime sesongilla.
Peluutustilanteesta tekee entistä mielenkiintoisemman se, että joukkueella on tietyille pelipaikoille ylitarjontaa huippupelaajista, kun samaan aikaan Casemiro ja Benzema olivat viime kaudella lähes poikkeuksetta avauskokoonpanossa kovankin otteluruuhkan keskellä. Tulevalla kaudella Luka Jovic tulee lähtökohtaisesti tarjoamaan tulitukea Benzemalle hieman viime kautta voimakkaammin, mutta puolustavaksi keskikenttäpelaajaksi ei vieläkään ole muita suoranaisia vaihtoehtoja kuin Casemiro.
Mitä jos Casemiro loukkaantuu, pelaa huonosti tai on pitkälle venyneen kauden päätteeksi liian väsynyt pelatakseen huipputasolla? Vastaus saattaa olla Real Madridin akatemian Antonio Blanco, jonka uskotaan nousevan täksi kaudeksi edustusjoukkueen mukaan. Toinen vaihtoehto on laittaa paikalle esimerkiksi Federico Valverde, mutta hän ei ole kyseisessä roolissa omimmillaan.
Samalla, kun näille paikoille tarjonta on vähissä, herää kysymys, kuinka Zidane onnistuu pitämään tyytyväisinä esimerkiksi Eden Hazardin, Viníciuksen, Rodrygon ja Marco Asension, jotka kaikki kamppailevat samoista peliminuuteista. Heidän lisäkseen hyökkäyksen laidalle olisivat tarjolla myös Gareth Bale, Vázquez ja tietyllä pelitavalla myös Isco.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tarkein”][vc_column][vc_custom_heading text=”Tärkein pelaaja – Sergio Ramos” font_container=”tag:h2|text_align:center|color:%23ffffff” use_theme_fonts=”yes” css=”.vc_custom_1599812121336{background-color: #000000 !important;}”][vc_column_text]
- Ikä: 34
- Ottelut/maalit Real Madridissa: 650/97
- Kortit Real Madridissa: 212 keltaista, 26 punaista
- Pokaalit Real Madridissa: 22
Ramos on Los Blancosin johtaja sekä pelillisesti että henkisellä tasolla. Hänen merkitystään joukkueensa puolustuspelaamiselle on jo pitkään vähätelty. Syynä tähän on oman arvioni mukaan runsaiden maalien ja johtajan rooli, jotka luovat illuusion siitä, että Ramos olisi asemassaan näiden apujen ansiosta. Todellisuudessa hän on ensisijaisesti joukkueensa alakerran tärkein palanen ja vasta sen jälkeen esiin tulisi nostaa hänen muut apunsa.
Ramosin merkityksen huomaa parhaiten silloin, kun hän ei syystä tai toisesta – eli pelikiellon takia – ole joukkueensa kokoonpanossa. Tuolloin Real Madridin puolustus on useimmiten selvästi heikompi. Ramos voittaa kaksinkamppailuita erinomaisella prosentilla, organisoi koko puolustuslinjan pelaamista, tekee riistoja, lukee peliä fantastisesti, tuo kovuutta Raphaël Varanen vierelle ja pienentää uhkaa vastustajan keskityksissä.
Vasta näiden puolustuspään ominaisuuksien jälkeen esiin voi nostaa sen, että Ramos oli Real Madridin viime La Liga -kauden toiseksi paras maalintekijä 11 osumallaan. Toki seassa oli kuusi rangaistuspotkua, mutta nekään eivät uppoa verkon perukoille itsestään. Huomionarvoista on myös se, että vaikka rangaistuspotkuja ei laskettaisi, olisi Ramos siltikin ollut joukkueensa toiseksi paras maalintekijä La Ligassa.
Ramos on myös yksi jalkapallomaailman tämän hetken suurimmista johtajista. Hän on ryhmän sielu, joka pelaa ja elää kaikki tilanteet jokaisella solullaan, nostaa joukkueensa ilmapiiriä, johtaa esimerkillä ja vaatii muidenkin kentällä olijoiden antavan aina kaikkensa. Hänen johtajuutensa merkitys korostuu Real Madridissa varsinkin nyt, kun muut johtajat ja kokeneet pelaajat ovat paljolti poissa. Jokunen vuosi takaperin taakkaa jakoivat pelaajat, kuten Iker Casillas ja Cristiano Ronaldo, mutta tämän hetken Real Madridissa ei ole liikaa luontaisia johtajia.
Los Blancos -kapteenilla alkaa olla jo reilusti ikää jalkapalloilijalle, mutta vielä toistaiseksi vuodet eivät näytä painavan. On mielenkiintoista nähdä, kuinka pitkään Ramos pystyy jatkamaan nykyisellä tasollaan. Hänen pelipaikkansa, fyysisten ominaisuuksiensa ja omistautumisensa takia en yllättyisi, jos Ramos kipparoisi joukkueensa kentälle vielä useammankin vuoden ajan. Toteutuu tämä ennuste tai ei, jo nyt on varmaa, että Ramos tulee jäämään historiankirjoihin yhtenä lajin parhaista puolustajista.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”arvio”][vc_column][vc_custom_heading text=”Arvio” font_container=”tag:h2|text_align:center|color:%23ffffff” use_theme_fonts=”yes” css=”.vc_custom_1597653310613{background-color: #000000 !important;}”][vc_column_text]Sija: 1.
Real Madrid on papereissamme kauden 2020-21 todennäköisin La Ligan mestari. Osasyynä on joukkueen hyvyys, jonka merkitystä emme missään nimessä vähättele, mutta myös pahimpien kilpailijoiden tilanne parantaa Los Blancosin ennusteita.
Santiago Bernabéulla käynnistyi uudelleenrakennusprojekti kesällä 2018, kun Cristiano Ronaldo ja Zinédine Zidane poistuivat. Toki ranskalaisluotsi on ehtinyt jo palata puikkoihin Julen Lopetequin ja Santiago Solarin epäonnistumisten myötä, mutta muilla tavoin joukkueen muutosprojekti on jo suhteellisen hyvällä mallilla. Vuoden 2014 Mestarien liigan loppuottelua voi pitää dynastian alkuna Real Madridin kohdalla. Tuon ottelun avauskokoonpanosta Los Blancosissa pelaavat yhä Dani Carvajal, Raphaël Varane, Sergio Ramos, Karim Benzema, Luka Modric ja Gareth Bale, mutta kahden jälkimmäisen rooli on pienentynyt jo huomattavasti.
Pitkäaikaisia avainpelaajia on siis lähdetty uusimaan, ja prosessi on ollut käynnissä jo muutaman vuoden ajan. Joukkueeseen kahden viime kauden aikana on tullut Viníciusta, Fede Valverdea, Eden Hazardia, Ferland Mendyä, Rodrygoa ja muita pelaajia, joiden ympärille tulevaisuuden Real Madridia rakennetaan.
Isoissa muutoksissa on usein käynnistymisongelmia ja Real Madridilla tämä näkyi kaudella 2018-19. Viime kausi oli jo selvästi parempi ja uskon, että tästä eteenpäin joukkueen kurssi jatkaa nousuaan uusien mestareiden esiinmarssin jatkuessa.
Samaan aikaan joukkueen pahin kilpakumppani Barcelona on uudelleenrakennuksen alkupisteessä. Uusi valmentaja, ikääntyvät avainpelaajat, pois jo nyt halunneen Lionel Messin lähtökohtaisesti viimeinen kausi ja seurajohdon runsasta kritiikkiä aiheuttanut toiminta tulevat todennäköisesti näkymään Barcelonan tuloksissa lähikausien aikana. Bernabéulla pahimmat uusiutumisen aiheuttamat vaikeudet on jo selätetty.
Atlético Madrid ei puolestaan ole siinä tilassa, että se pystyisi mestaruudesta taistelemaan, joten arviomme perustuu siihen, että Zidanen ryhmä on tällä hetkellä optimaalisemmassa tilanteessa kuin kilpailijansa.
Vaikka nykyään jalkapalloa arvioitaessa pelilliset asiat ja data ovat esillä aiempaa enemmän, ei myöskään tule aliarvioida mentaalipuolen asioiden merkitystä. Real Madridin viime kausi päättyi La Ligan mestaruuteen ja joukkueesta huokuu hyvä sekoitus keskinäistä kilpailua pelipaikoista, yhtenäisyyttä ja itsevarmuutta. Samaan aikaan Camp Noulla joukkueen tärkein pelaaja on joukkueessa mukana vastoin tahtoaan, kulisseissa myrskyää isosti ja paljon epävarmuutta on ilmassa.
Jättisuosikista mestaruuden suhteen on kuitenkin turha puhua. Real Madridillakin on useita uhkakuvia ja ongelmia, joiden myötä muutkin lopputulokset ovat totta kai mahdollisia. Uskomme kuitenkin, että Zidanen ryhmällä lähtökohdat kauteen ovat kärkisijoista kamppailevista joukkueista parhaimmat.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”formaatio”][vc_column][vc_custom_heading text=”Ihanneavaus” font_container=”tag:h2|text_align:center|color:%23ffffff” use_theme_fonts=”yes” css=”.vc_custom_1597653325855{background-color: #000000 !important;}”][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”kokoonpano”][vc_column][vc_empty_space][vc_custom_heading text=”Kokokoonpanolista” font_container=”tag:h2|text_align:center|color:%23ffffff” use_theme_fonts=”yes” css=”.vc_custom_1597653341140{background-color: #000000 !important;}”][vc_column_text]
[table id=36 responsive=”collapse”]
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_js]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[/vc_raw_js][/vc_column][/vc_row]
Voita 1000€ lahjakortti ruokakauppaan!
- Vastaa muutamaan nopeaan kysymykseen.
- Osallistu arvontaan.
- Voit voittaa 1000€ lahjakortin ruokakauppaan!
- Seuralegenda allekirjoitti jatkosopimuksen
- Valencia vahvisti uuden päävalmentajansa – kokemusta Englannista
- Atlético huokaisee helpotuksesta – avainpelaajan vamma ei olekaan vakava
- Putoamista vastaan taisteleva Valencia palkkaa uuden päävalmentajan Englannin kentiltä
- La Ligan kriisiseura antoi päävalmentajalleen potkut
- Sopimuspykälät täyttyivät – Atlético myy Belgian maajoukkuepelaajan Saksaan
- Sport: João Cancelo haluaisi palata Barcelonaan
- David Alaba ollut yli vuoden sivussa pelikentiltä – paluu lähestyy
- Sport: Barcelona-luotsi Hansi Flick saa pitää kiinni työpaikastaan – seurajohto vaatii parempia tuloksia
- Jesús Navas joutui lopettamaan upean uransa: ”Perheeni kysyi minulta, miten pystyn pelaamaan”
- Seuralegenda allekirjoitti jatkosopimuksen
- Putoamista vastaan taisteleva Valencia palkkaa uuden päävalmentajan Englannin kentiltä
- Valencia vahvisti uuden päävalmentajansa – kokemusta Englannista
- Atlético huokaisee helpotuksesta – avainpelaajan vamma ei olekaan vakava
- Sport: João Cancelo haluaisi palata Barcelonaan
- Sport: Barcelona-luotsi Hansi Flick saa pitää kiinni työpaikastaan – seurajohto vaatii parempia tuloksia
- Barcelonan Jules Koundélla maailman suurimmat peliminuutit tänä vuonna
- Sevilla teki tarjouksen Juninho Vieirasta
- Jan Oblak näkee Atléticon ratkaisijassa tärkeän aseen mestaruustaistelussa
- Jesús Navas joutui lopettamaan upean uransa: ”Perheeni kysyi minulta, miten pystyn pelaamaan”