Kokenut ranskalaishyökkääjä Karim Benzema on tehnyt Real Madridille tällä kaudella jo 17 maalia. Se kertoo elävästi, kuinka tärkeä pelaaja Benzema Madridille on, sillä joukkueen muut hyökkääjät ovat pystyneet yhteensä vain 12 maaliin.

Viimeisistä otteluista Benzema on ollut sivussa takareisivamman vuoksi, eikä hän pelaa myöskään maanantai-iltana Real Sociedadia vastaan. Sen sijaan ensi sunnuntain paikallis- ja kärkiottelussa Atlético Madridia vastaan Benzema palaa mitä todennäköisimmin Real Madridin avauskokoonpanoon. Paluu on Madrid-faneille tärkeä ilouutinen, sillä ottelu voi olla La Ligan mestaruustaistelun kannalta keskeisen tärkeä.

AS avasi Benzeman nopean toipumisen saloja jutussaan. Jälleen kerran ranskalaishyökkääjän kerrotaan turvautuneen suomalaisestakin kansanperinteestä tuttuun parannus- ja toipumismenetelmään eli kuppaukseen. Kerroimme aiheesta myös viime heinäkuussa julkaisemassamme jutussa.

Benzema on päivittänyt kauden aikana ahkerasti Instagram-tiliään. Siellä on todisteita siitä, että tälläkin kertaa kärkimies kupataan kuntoon. Kuvia Benzeman kuppauksesta ja muusta kuntoutumisesta on katsottavissa tämän jutun lopusta.

Benzeman apuna on kuuluisa osteopaatti Jeffrey Smadja, jonka palveluksiin hän on luottanut jo vuodesta 2019 lähtien. Smadja on saattanut Benzeman kuppauksen kannattajaksi. Omissa somepostauksisssaan Benzema käyttää tästä tosin arabiankielistä termiä Hijama.

AS esittelee kuppauksen perinteisenä kiinalaisena metodina, vaikka tekniikka on suomalaisessakin kansanperinteessä tuttu. Sen avulla halutaan saada ”Qi” (energiavirtaus) ja veri kiertämään vapaammin. Iholle asetellaan kuppeja 5-10 minuutin ajaksi, ja niiden jäljet saattavat näkyä selässä usean päivän ajan.

Metodin uskotaan edistävän lihasten toimintaa. Lisäksi kuppauksen kerrotaan muun muassa vähentävän kipua, parantavan soluaineenvaihduntaa, edistävän immuniteettijärjestelmää ja vähentävän kroonista väsymystä.

[readmore from=Benzema-Karim]

Kansainvälisistä julkimoista myös muun muassa uimari Michael Phelps sekä näyttelijät Jennifer Aniston ja Gwyneth Paltrow ovat kertoneet luottavansa kuppauksen voimaan.

Benzema hyödyntää kuntoutumisessaan muitakin keinoja kuin kuppausta. Hän harjoittelee viikottain kuntovalmentajan kanssa sähköstimulaatioita antava liivi yllään, sekä noudattaa oman henkilökohtaisen kokkinsa Alberto Mastromatteon tarkkaan laadittua ruokavaliota.

Tärkeimpiä ruokavaliomuutoksia ovat olleet kalan ja kasvisten lisääminen lautaselle. Ne pyritään mahdollisimman usein valmistamaan höyryttämällä. Ruokavalioon kuuluu myös kookosöljy ja mikrolevät. Lisäksi hän juo ionisoitua, alkalista vettä, jonka uskotaan auttavan painonpudottamisessa.

Olipa Benzeman kuntoutumisen takana juurikin luottamus vaihtoehtoisiin terapiamuotoihin tai ei, niin joka tapauksessa hänen paluunsa kentille nopealla aikataululla on Real Madridille erinomainen uutinen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Karim Benzema (@karimbenzema)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Karim Benzema (@karimbenzema)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Karim Benzema (@karimbenzema)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Karim Benzema (@karimbenzema)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Karim Benzema (@karimbenzema)