Kanariansaarten La Palmassa parhaillaan käynnissä oleva tulivuorenpurkaus on kestänyt jo yli puolentoista kuukauden ajan, eikä loppua näy.

Tulivuorenpurkaus on tuhonnut yli 2000 rakennusta. Kuolonuhreilta on sen sijaan vältytty. Tulivuorenpurkaus on aiheuttanut tuhansien ihmisten evakuoinnin ja tehnyt saarella merkittäviä tuhoja.

SER:n mukaan Atléticon toimitusjohtaja Miguel Ángel Gil Marín otti puhelimitse yhteyttä CD Mensajeron varapuheenjohtajana työskentelevään Guillermo Jiméneziin ja tarjosi apua kriisistä kärsivälle saarelle. Jiménez sen sijaan otti yhteyttä saaren muihin edustajiin ja tiedusteli, miten Atlético voisi olla avuksi.

Lähde kertoo osapuolten suunnittelevan Atléticon ja Kanariansaarten epävirallisen maajoukkueen välistä ystävyysottelua, jonka tuotot menisivät kokonaisuudessaan tulivuorenpurkauksen aiheuttamien taloudellisten vahinkojen maksamiseen.

Ottelu on määrä pelata Metropolitanolla keväällä ja Kanariansaarilla asuville ihmisille järjestetään kamppailuun kuljetuksia.

Kanariansaarten epävirallisessa maajoukkueessa voidaan nähdä muun muassa Pedrin, David Silvan, Pedron ja Vitolon kaltaisia tunnettuja pelaajia.