Valencia CF ja FC Barcelona ovat julkaisseet avauskokoonpanonsa kello 17.15 Suomen aikaa alkavaan La Liga -otteluun. Mielenkiinto kohdistuu etenkin siihen, että kummankin joukkueen riveissä on tammikuussa seuraan saapunut vahvistus, joka sai jalkapallo-oppinsa päivän vastustajan junioriakatemiassa.

19-vuotias Ilaix Moriba teki kaudella 2020-2021 läpimurtonsa Barcelonan edustusjoukkueessa. Koska Moriba ei ollut halukas solmimaan Barcan kanssa jatkosopimusta, Barcelona myi nuoren lupauksensa viime kesänä 16 miljoonalla eurolla Bundesliigan RB Leipzigiin. Saksassa peliaikaa herui vain niukasti, joten kevään ajaksi Moriba siirtyi lainalle Valenciaan. Tämänpäiväinen peli on Moriballe jo neljäs perättäinen Valencian avauksessa, mutta epäilemättä otteluista tunteikkain, sillä onhan vastassa oma kasvattajaseura.

Barcelonan avauksessa puolestaan on jälleen Ferran Torres, joka on huhkinut kaikki viisi viimeistä ottelua kentällä alusta loppuun. 21-vuotias Torres on Valencian kasvatti, joka myytiin niin ikään siksi, ettei hän suostunut jatkosopimukseen. Manchester City maksoi Torresista toissa kesänä 33,5 miljoonaa euroa, ja Barcelona tammikuussa 21,5 miljoonaa euroa enemmän.

Torresin kanssa hyökkäyksessä avaavat Pierre-Emerick Aubameyang sekä Ousmane Dembélé, jolle paikka avauksessa on ensimmäinen sitten tammikuun siirtoikkunan sulkeutumisen.

Hyvä uutinen Barcelonalle on, että puolustukseen palaa Ronald Araújo, pienen loukkaantumisen jälkeen. Uruguaylainen ei tiettävästi aivan täydessä pelikunnossa ole, mutta hän halusi pelata, koska toppareista Clement Lenglet ja Samuel Umtiti ovat yhä loukkaantuneina ja Gerard Piqué tänään pelikiellossa.

Ottelua voi seurata C Moren kanavilta.