Real Madrid pelaa Copan finaalissa.

Real Madrid eteni Osasunaa vastaan toukokuussa pelattavaan finaaliin keskiviikkona voitettuaan Barcelonan Camp Noulla peräti 4-0. Real Madrid voitti välieräparin yhteismaalein 4-1.

Barcelonalle kyseessä oli varsin merkittävä takaisku.

Barcelona harvemmin häviää Clásicoita Camp Noulla neljällä maalilla. Barcelonan päävalmentaja Xavi tiedostaa, että keskiviikkoista tappiota on vaikea käsitellä.

– Tätä iltaa on vaikea käsitellä. Tämä sattuu meitä kaikkia. Meidän on opittava kilpailemaan paremmin. Meillä on vielä La Liga jäljellä. Nyt on jatkettava ja reagoitava tähän. Kilpailimme paljon paremmin kuin tulos kertoo. Tulos on ylimitoiteltu. Tämä ottelu ratkesi yksityiskohtiin, joita emme kyenneet kontrolloimaan. Ensimmäinen maali syntyi tilanteenvaihdosta. Toinen kaksinkamppailusta.

– Nämä ovat yksityiskohtia, jotka ratkaisevat ottelun. Pelasimme todella hyvän avausjakson, mutta onnittelemme Madridia toisesta jaksosta. He eivät jätä paikkoja käyttämättä. Heillä on hyviä yksilöitä. Sääli. Halusimme voittaa. Pelasimme Mestarien liigan voittajaa vastaan, Xavi muistutti.

Real Madridin päävalmentaja Carlo Ancelotti iloitsi finaalipaikasta.

– Pelasimme kokonaisvaltaisen ottelun. Muuten et voita täällä. Ensimmäinen maali oli todella tärkeä. En minä keksinyt mitään uutta. Olen onnekas voidessani valmentaa tätä suurta seuraa. Emme muuttaneet kuin pieniä yksityiskohtia verrattuna edellisiin Clásicoihin, jotka hävisimme.