Brasilian A-maajoukkuen lokakuun maaottelut sujuivat surkeasti. 

Brasilia pelasi kaksi MM-karsintaottelua, eikä onnistunut voittamaan kumpaakaan. Brasilia jäi aluksi kotiottelussaan Venezuelan kanssa 1-1 -tasapeliin. Tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Uruguay kaatoi Brasilian 2-0. Brasilia on neljän pelatun ottelun jälkeen Etelä-Amerikan MM-karsintalohkon neljännellä sijalla.

Brasilian A-maajoukkueen suurimpiin tähtipelaajiin lukeutuva Vinícius ei saanut itsestään parasta irti lokakuun otteluissa. Tehoitta jäänyt laitahyökkääjä kritisoi peliesityksiään Globoesporten haastattelussa. Vinícius ei ole sanojensa mukaan saanut itsestään parasta irti maajoukkueessa.

– Pelasin todella huonon ottelun. Pelasin myös todella huonosti edellisessä ottelussamme. Minulla on paljon parannettavaa, kuten koko joukkueellakin. Kyse on siitä, että saat ajatuksesi kasaan voidaksesi antaa kaikkesi joukkueelle.

– Mielestäni urani maajoukkueessa ei ole toistaiseksi sujunut odotusten mukaisesti. Minun on kehityttävä paljon voidakseni pelata parhaani mukaan maajoukkueessa ja samalla tavalla kuin Real Madridissa. Tietenkin paineet ovat suuret. Olen aina valmistautunut niihin ja haluan kehittyä parhaani mukaan voidakseni auttaa joukkuetta.

Vinícius on viimeistellyt alkukaudella kolme maalia Real Madridin paidassa.