Espanja ja Englanti kohtasivat toisensa EM-lopputurnauksen finaalissa sunnuntai-iltana. Espanja voitti finaalin 2-1. Kyseessä on Espanjalle sen historian neljäs Euroopan mestaruus.

Läpi turnauksen voitosta voittoon edennyt Espanja lähti finaaliin pienoisena suosikkina, mutta se ei näkynyt sen suuremmin kentällä – ainakaan avausjaksolla. Espanjan ja Englannin peli oli varsin staattista, varovaista ja riskejä välttelevää.

Avausjaksolla ei nähty laadukkaita maalipaikkoja. Álvaro Moratalla oli yksi puolittainen paikka, mutta hyökkääjän haltuunotto ja viimeistely-yritys jätti toivomisen varaa.

Espanja sai ikäviä uutisia tauolla, kun avausjakson lopussa polvensa loukannut Rodri joutui jättämään kentän. Luis de la Fuente otti Martín Zubimendin kentälle toisen jakson alussa. Espanja siirtyi johtoon 47. minuutilla. Lamine Yamal syötti Nico Williamsin tekopaikkaan ja laitahyökkääjä laukoi pallon varmasti ohi Englanti-vahti Jordan Pickfordin.

65. minuutilla Espanja sai loistopaikan, kun Yamal pääsi laukomaan, mutta Pickford venytti ja nappasi komean torjunnan.

Englanti tasoitti finaalin 72. minuutilla. Jude Bellingham pelasi pallon boksin edustalle juosseelle Cole Palmerille ja Palmer laukoi sen tarkasti maaliin. 1-1.

Espanja ei lannistunut. Viitisen minuuttia ennen täyttä aikaa Marc Cucurella lähetti keskityksen boksiin ja vaihdosta kentälle tullut Mikel Oyarzabal siirsi maalin edustalta pallon verkkoon. 2-1.