La Ligassa on ollut vilkas siirtokesä. Kirjoitushetkellä Espanjan pääsarjaseurat ovat ostaneet uusia pelaajia yli 400 miljoonalla eurolla.

Kolme suurinta seuraa operoivat tutusti täysin omissa lukemissaan. Atlético Madridin, Barcelonan ja Real Madridin maksamat siirtosummat muodostavat lähes puolet koko La Ligan käyttämästä rahamäärästä.

Omalta osaltaan lukemia vääristää Kylian Mbappén siirto Real Madridiin. Ranskan maajoukkuekapteenin sopimus PSG:ssä päättyi viime kauteen, joten Los Blancos ei maksanut hänestä siirtokorvausta. Mbappé tienaa kuitenkin Madridissa maltaita palkan ja bonusten muodossa, joten ”ilmainen” siirto ei missään nimessä ole.

Olemme koonneet tähän artikkeliin La Ligan isoimmat pelaajahankinnat ja -myynnit sekä arvokkaimmat vapaat agentit.

Kaikki hinnat ja markkina-arvot perustuvat siirtomarkkinoita seuraavan Transfermarkt-sivuston ilmoittamiin summiin. Hinnat eivät pidä sisällään mahdollisia bonuksia, joita pelaajasiirroista saatetaan maksaa vuosien kuluessa.

La Ligan isoimmat pelaajahankinnat – TOP 5

5. Alexander Sørloth, Real Sociedad -> Atlético Madrid, 32 miljoonaa euroa

Norjan maajoukkuekärki tuli viime kaudella 23 osumallaan La Ligan maalipörssissä toiseksi. Kookas Sørloth, 28, tehtaili maaleja hankalistakin paikoista. Kykenee viimeistelmään hyvin kummallakin jalalla ja päällään.

4. Robin Le Normand, Real Sociedad -> Atlético Madrid, 34.5 miljoonaa euroa

Espanjan kanssa EM-kultaa voittanut toppari. Ranskassa syntynyt Le Normand, 27, tiedettiin todennäköiseksi lähtijäksi jo hyvissä ajoin ennen tätä kesää.

3. Endrick, Palmeiras -> Real Madrid, 47.5 miljoonaa euroa

Brasilian nuoren maajoukkuehyökkääjän siirto sinetöitiin jo toissa vuonna, mutta hän pystyi siirtymään Eurooppaan vasta tänä kesänä täytettyään 18 vuotta. Endrickillä on vyöllään jo kaksi Brasilian liigamestaruutta. Palmeirasissa maaleja syntyi 82 otteluun 21 kappaletta.

2. Dani Olmo, RB Leipzig -> Barcelona, 55 miljoonaa euroa

Barcelonan akatemiassa pelannut hyökkäävä keskikenttäpelaaja palasi Kataloniaan. Olmo, 26, lähti jo nuorena Dinamo Zagrebiin, josta ura jatkui Bundesliigaan. Oli isossa roolissa voittamassa EM-kultaa Espanjan kanssa.

1. Julián Álvarez, Manchester City -> Atlético Madrid, 75 miljoonaa euroa

Siirtosummissa mitattuna tämän kesän isoin siirto koko maailmassa. Álvarezin, 24, ura on ollut yhtä voittokulkua River Platessa, Manchester Cityssä ja maajoukkueessa. Argentiinalaishyökkääjä on voittanut urallaan käytännössä kaiken, mutta hän halusi entistä isomman roolin. Cityssä kertyi kyllä tasaisesti minuutteja, mutta Álvarez ei siitä huolimatta ollut ihanneavauksen pelaaja.

La Ligan isoimmat pelaajamyynnit – TOP 5

5. Youssef En-Nesyri, Sevilla -> Fenerbahçe, 19.5 miljoonaa euroa

Marokon maajoukkuekärki vietti Sevilla vajaat neljä vuotta ja paukutteli maaleja kiitettävään tahtiin. En-Nesyri, 27, oli tänä kesänä haluttu pelaaja, mutta lopulta suunnaksi valikoitui Turkki ja Istanbul.

4. Filip Jørgensen, Villarreal -> Chelsea, 24.5 miljoonaa euroa

Ruotsissa syntynyt Tanskan maajoukkuevahti. Jørgensen, 22, nousi viime kaudella Villarrealin ykköstorjujaksi. On tullut tunnetuksi etenkin vahvasta jalalla pelaamisestaan.

3. Artem Dovbyk, Girona -> AS Roma, 30.5 miljoonaa euroa

Viime kauden komeetta. Dovbyk, 27, siirtyi Gironaan viime kesänä ja voitti La Ligan maalikuninkuuden 24 osumallaan. Ukrainan maajoukkuekärki oli myös Atlético Madridin kiikarissa, mutta Giallorossi vei siirtokilpailun nimiinsä.

2. Alexander Sørloth, Real Sociedad -> Atlético Madrid, 32 miljoonaa euroa

1. Robin Le Normand, Real Sociedad -> Atlético Madrid, 34.5 miljoonaa euroa

Arvokkaimmat vapaat agentit (markkina-arvot) – TOP 5

5. Chidera Ejuke, TsSKA Moskova -> Sevilla, 6 miljoonaa euroa

Nigerian maajoukkuelaituri on tehnyt tasaisen kovaa tulosta lähes joka seurassaan. Ejuke, 26, oli Moskovassa kirjoilla neljä vuotta, mutta hän on Ukrainan sodan takia pelannut viime vuodet Saksassa ja Belgiassa.

4. Nicolas Pépé, Trabzonspor -> Villarreal, 8.5 miljoonaa euroa

Pépén, 29, ura oli vielä muutama vuosi sitten valtavassa nousussa. Hänet valittiin kaudella 2018-19 Ranskan liigan tähdistökentälliseen ja Lillen parhaaksi pelaajaksi. Huippukautta seurasi 80 miljoonan euron siirto Arsenaliin, jossa hän ei onnistunut vastaamaan hintalappunsa tuomiin odotuksiin. Norsunluurannikon maajoukkuelaituri voitti alkuvuonna Afrikan-mestaruusturnauksen.

3. Scott McKenna, Nottingham Forest -> UD Las Palmas, 9 miljoonaa euroa

Skotlannin maajoukkuetoppari. McKenna, 27, jäi Forestissa lopulta pieneen rooliin ja pelasi viime kevään lainalla FC Kööpenhaminassa.

2. Kelechi Iheanacho, Leicester -> Sevilla, 12 miljoonaa euroa

Nigerian maajoukkuekärki on pelannut koko tähänastisen ammattilaisuransa Englannissa. Iheanacho, 27, oli nuorena Manchester Cityssä ison huippulupauksen maineessa, mutta hän lähti hakemaan isompaa roolia Leicesteriin. Ei ole ikinä urallaan noussut selkeäksi ykköshyökkääjäksi, mutta En-Nesyrin lähdettyä siihen saattaa nousta mahdollisuus Sevillassa.

1. Kylian Mbappé, Paris Saint-Germain -> Real Madrid, 180 miljoonaa euroa

Jos Álvarezin kauppa on ollut siirtosummissa mitattuna kesän isoin, niin Mbappén, 25, siirto Madridiin on ollut käytännössä kesän isoin siirto. Jos Ranskan maajoukkuekapteeni olisi siirtynyt mihin tahansa kesken sopimuksensa, hänen potentiaalinen siirtosummansa olisi ollut todennäköisesti yli Transfermarktin arvioiman markkina-arvon.

Mbappé oli siirtyä Madridiin jo kaksi vuotta sitten, mutta solmi tuolloin yllättäen jatkosopimuksen, joka päättyi viime kauteen. Lehtitietojen mukaan hän nousee heti Real Madridin palkkakuninkaaksi ja hänelle maksetaan 125 miljoonan euron allekirjoitusbonus diilinsä aikana. Sen lisäksi Mbappé saa 80 prosenttia kuvaoikeuksistaan.

Kaikki siirrot päivitetty 14.8.

LUE MYÖS