Real Madridin maalivahti Thibaut Courtois sanoo, että hän ei pelaa Belgian paidassa niin kauan kuin Domenico Tedesco jatkaa maajoukkueen päävalmentajana.

Courtois, 32, kärsi viime kaudella kahdesta polvivammasta, eikä häntä valittu Belgian EM-kisajoukkueeseen, vaikka hän torjui Madridin Mestarien liigan finaalin voittoon.

Belgialaisvahti riitaantui julkisesti Tedescon kanssa vuonna 2023 lähdettyään maajoukkueleiriltä ennen EM-karsintaottelua. Riita johtui lehtitietojen mukaan siitä, että Courtois’ta ei valittu Belgian uudeksi kapteeniksi Eden Hazardin lopetettua uransa.

Tedescon mukaan Courtois lähti leiriltä äkillisesti sen jälkeen, kun hän ei tuntenut itseään kunnioitetuksi joukkueessa, mutta Courtois kiisti Tedescon väitteet ja sanoi lähteneensä leiriltä polvivaivan vuoksi.

– Valitettavasti valmentajan kanssa tapahtuneiden tapahtumien jälkeen ja paljon pohdittuani olen päättänyt, etten palaa Belgian maajoukkueeseen hänen alaisuudessan, kommentoi Courtois sosiaalisessa mediassa.

– Tässä asiassa otan oman osuuteni vastuusta. Tulevaisuutta ajatellen luottamukseni puute häntä kohtaan ei kuitenkaan edistäisi tarvittavan ilmapiirin ylläpitämistä.

– [Belgian] jalkapalloliitto, jonka kanssa olen käynyt useita keskusteluja, hyväksyy kantani ja syyt, jotka johtivat minut tähän tuskalliseen mutta johdonmukaiseen päätökseen. Pahoittelen sitä, että joudun mahdollisesti tuottamaan pettymyksen joillekin kannattajille, mutta olen vakuuttunut siitä, että tämä on Belgian kannalta paras toimintatapa, sillä se päättää keskustelun ja antaa joukkueelle mahdollisuuden keskittyä tavoitteidensa tavoitteluun.

Thibaut Courtois

@thibautcourtois
I want to address the Belgian fans and supporters of our national team.

I feel immense love and pride in representing my country on the pitch, as well as every one of you who supports the Red Devils. I feel privileged to have had the honor of wearing the national jersey. Not…

LUE MYÖS