Barcelona on viimein saanut rekisteröityä uuden keskikenttäpelaajansa Dani Olmon liigajoukkueeseensa.

Olmo, 26, siirtyi Barcelonaan tänä kesänä RB Leipzigista 55 miljoonalla eurolla. Espanjan maajoukkuepelaaja on kuitenkin joutunut seuraamaan kaksi ensimmäistä sarjaottelua penkiltä, koska Barcelona ei ole kyennyt rekisteröimään häntä.

Tilanteen helpottamiseksi Barcelona on myynyt ja lainannut useita pelaajiaan ja purkanut İlkay Gündoğanin sopimuksen yhteisymmärryksessä pelaajan kanssa.

ESPN:n tietojen mukaan iso tekijä Olmon rekisteröinnin läpiviemisessä on ollut myös toppari Andreas Christensenin loukkaantuminen.

La Ligan sääntöjen mukaan seura saa ylittää menorajansa, jos joukkueen pelaaja on sivussa ”huomattavan pitkään”. Barcelona on lähettänyt La Ligalle lääkärinlausunnon, jonka mukaan Christensenin akillesvaiva voi pitää hänet sivussa tositoimista jopa neljä kuukautta.

Sen ansiosta Barcelona voi käyttää 80 prosenttia Christensenille lasketusta palkasta toisen pelaajan rekisteröimiseen sillä välin. Korvaavalle pelaajalle maksettava palkkasumma vähennetään La Ligan seuraavan palkkarajan laskennasta.

Athleticin mukaan Christensenin piti alkuperäisten arvioiden mukaan olla sivussa vain kuukauden päivät. Catalunya Radio kertoo, että tanskalaispuolustajan leiri ei ole tyytyväinen Barcelonan toimintaan, mutta seura on luvannut hoitaa talousasiansa reilaan ennen hänen kuntoutumistaan.

Barcelona käytti samaa keinoa jo aiemmin tänä kesänä rekisteröidessään Íñigo Martínezin joukkueeseensa Ronald Araújon loukkaannuttua Copa Américassa.

Tilanne ei vaikuta Christensenin ja Araújon rekisteröinteihin tai siihen, milloin he voivat palata pelikentille. Olmon ja Martínezin rekisteröinnit ovat kuitenkin voimassa vain kuluvan vuoden loppuun asti.

Rekisteröinnin myötä Olmo debytoinee Barcelonassa tänään, tiistaina, kun Blaugrana pelaa Rayo Vallecanon vieraana La Ligassa. Vastustajan riveissä debyyttinsä saattaa tehdä Real Madridin entinen keskikenttäpelaaja James Rodríguez, jonka siirto Rayoon sai sinettinsä tällä viikolla.

Barcelona vahvisti tiistaina iltapäivällä, että Olmo on mukana kokoonpanossa.

Diario SPORT

@sport
🚨 OFICIAL: Dani Olmo INSCRITO

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS