Rayo Vallecanon puheenjohtaja Martín Presa sanoo, että James Rodríguezin hankinta on verrattavissa Diego Maradonan Napoli-siirtoon.

Aiemmin tällä viikolla Rayo julkisti yhden seurahistoriansa isoimmista hankinnoista, kun se kertoi tehneensä vuoden sopimuksen kolumbialaistähti Rodríguezin, 33, kanssa.

Rodríguez nousi kansainvälisen jalkapalloväen tietoon viimeistään vuoden 2014 MM-kisoissa, joissa hän voitti turnauksen maalikuninkuuden ja tuli valituksi tähdistökentälliseen. Samana kesänä tapahtui jättisiirto Real Madridiin, jossa Rodríguez vietti kuusi vuotta – niistä kaksi lainalla Bayern Münchenissä.

Kolumbialaistaiturin ura on sittemmin vienyt häntä ympäri maailmaa, eikä Rodríguez ole enää vastaavan luokan tähti kuin kymmenen vuotta sitten. Hän on kuitenkin osoittanut olevansa yhä huippuluokan pelaaja, mistä osoituksena toimii hänen valintansa tämän kesän Copa Américan parhaaksi pelaajaksi.

Argentiinalaislegenda Maradona siirtyi Napoliin vuonna 1984 ja johdatti Partenopein sen seurahistorian kahteen ensimmäiseen mestaruuteen.

Presa ei lähtenyt lupailemaan mestaruusjuhlia Vallecasille, mutta hän vertasi Rodríguezin siirtoa merkityksessään Maradonan aikaan Italiassa.

– Soitin hänelle henkilökohtaisesti kuukausi sitten. Radamel Falcao (Rayon ex-pelaaja) on meidän kummankin ystävämme, sanoi Presa ESPN:n mukaan.

. Ajattelimme alkuun, että tämä olisi hankala hankinta, mutta lopulta saavutimme jotain historiallista Rayo Vallecanolle, kun hankimme Copa Américan parhaan pelaajan.

– Olemme nöyrä mutta kunnianhimoinen joukkue, kuten Napoli, kun he hankkivat Maradonan. Sen jälkeen mitään tällaista ei ole saavutettu.

Presa sanoi, että Rodríguezia ei hoputeta pelikuntoon. Kolumbialaistähti pelasi edellisen kilpailullisen ottelunsa 14. heinäkuuta Copa Américan finaalissa.

– Siitä on kulunut viisi viikkoa, kun hän pelasi Copa Américan loppuottelussa, ja hän on ollut lomalla. Emme aio riskeerata hänen kauttaan yhden pelin takia. Häntä on käsiteltävä huolellisesti. Hän on kuin Formula 1 -kuljettaja, hänen on kestettävä koko kausi.

Presan kommentit tarkoittanevat sitä, että Rodríguez ei debytoi vielä tänään, tiistaina, kun Rayo Vallecano isännöi Barcelonaa La Ligassa.

LUE MYÖS