Madridin pormestari José Luis Martínez-Almeida vaatii Real Madridin tähtihyökkääjältä Vinícius Júniorilta anteeksipyyntöä tämän kommenteista liittyen rasismiin Espanjassa.

Vinícius, 24, on joutunut Espanjassa pelatessaan toistuvasti rasististen huutelujen kohteeksi vierasstadioneilla.

Brassitähti sanoi CNN:n haastattelussa, että Espanja on mennyt eteenpäin taistelussa rasismia vastaan, mutta hän kyseenalaisti, voiko maa toimia vuoden 2030 MM-kisojen isäntänä, jos kehitys ei jatku.

Martínez-Almeida kommentoi, että hän asettuu aina Viníciuksen tueksi, jos Los Blancosin tähtipelaaja joutuu rasismin uhriksi. Madridin pormestari sanoi kuitenkin, että brassitaiturin olisi pitänyt valita sanansa paremmin.

– Olemme kaikki tietoisia siitä, että yhteiskunnassa on rasistisia tapauksia ja että meidän on tehtävä kovasti töitä näiden rasististen tapausten poistamiseksi. On kuitenkin erittäin epäreilua Espanjaa ja erityisesti Madridia kohtaan sanoa, että olemme rasistinen yhteiskunta, ja lisäksi vaarantaa vuoden 2030 MM-kisojen järjestäminen, sanoi Martínez Almeida Marcan mukaan.

– Pyydän häntä oikaisemaan asian, hänen on pyydettävä anteeksi. Kun rasistinen episodi tapahtuu, hän saa meidät kaikki rinnalleen. Mutta hän ei saa kaikkia meitä rinnalleen, kun hän sanoo, että olemme rasisteja. Koska se ei ole totta. Kun teet virheen, sinun on korjattava se.

– Se, että hän on poikkeuksellinen jalkapalloilija, ei tarkoita, ettei hän voisi tehdä virheitä, ja tällä kertaa hän teki virheen. Viníciuksella on Espanjan yhteiskunnan suuri enemmistö rinnallaan rasismin torjunnassa, mutta emme voi olla hänen rinnallaan, kun hän kutsuu käytännössä koko Espanjan yhteiskuntaa ja erityisesti Madridin yhteiskuntaa rasistiksi. En voi hyväksyä sitä.

– Hänen on arvostettava sitä, että hän asuu yhdessä maailman avoimimmista, vieraanvaraisimmista ja monimuotoisimmista kaupungeista. Jos jokin leimaa Madridin kaupunkia, niin se, että keneltäkään ei kysytä, mistä hän on kotoisin tai minne hän on menossa.

– Se, että hän on joutunut kestämään tiettyjä valitettavia jaksoja, ei oikeuta kutsumaan käytännössä koko espanjalaista yhteiskuntaa rasistiseksi ja sanomaan, että vuoden 2030 MM-kisoja ei pitäisi järjestää täällä.

LUE MYÖS