Barcelonan laitahyökkääjä Lamine Yamal sanoo, että hänen silkkinen pallokosketuksensa on saanut alkunsa katupeleistä ja koirien kanssa pelaamisesta.

Yamalilla on mittarissa vasta 17 vuotta, mutta hän on jo aikuisten Euroopan mestari ja tämän vuoden Ballon d’Or -ehdokkaiden joukossa.

Barcelonan superlupaus kertoi L’Équipen haastattelussa, että hän kulki nuorempana aina pallo kainalossaan ja haastoi kenet tahansa.

– Menin aina kaikkialle pallon kanssa, kannoin sitä kassissani kouluun. Minun piti piilottaa se, koska opettaja ei antanut minun pitää sitä.

– Minulla oli tapana pelata koiria vastaan. Juoksin aina niiden kanssa, ja koiraa vastaan pelaaminen on kaikkein vaikeinta. Kaduilla pelaaminen 1v1-tilanteissa poisti pelkoni vanhempia ihmisiä vastaan pelaamisesta. He olivat 20-vuotiaita ja minä olin 11.

Yamalin mukaan hän jännitti todella paljon ensimmäisinä päivinään Barcelonan edustusjoukkueessa, mutta negatiiviset tunteet kaikkosivat nopeasti.

– Kun tulin ykkösjoukkueeseen, olin hyvä 1v1-tilanteissa, mutta en osannut hallita pelin tempoa. Joukkueena pelaaminen, pelin nopeuttaminen ja hidastaminen, sen opin Barcelonassa.

– Olin nolostunut, kun menin ensimmäistä kertaa edustusjoukkueen pukuhuoneeseen. Olin todella hermostunut. Mutta pikkuhiljaa pääsin eroon siitä, enkä hermoillut enää debyytissäni.

LUE MYÖS