Nacho, 34, siirtyi kesällä vapaana agenttina saudiarabialaiseen Al-Qadsiahiin. 

Nacho oli pelannut koko uransa kasvattajaseurassaan Real Madridissa ja toimi viime kaudella edustusjoukkueen kapteenina. 

Nacho kieltäytyi saamastaan jatkosopimustarjouksesta ja päätti jättää Espanjan taakseen. Al-Qadsiahin päävalmentaja Míchel onnistui vakuuttamaan Nachon siirrosta Saudi-Arabiaan. Nacho kertoi Saudi-Arabian jalkapalloliiton haastattelussa, miten siirto lopulta toteutui.

– Tarvitsin radikaalin muutoksen. Al-Qadsiah päätti panostaa vahvasti minuun ja koin tarpeelliseksi saada uudenlaisen kokemuksen. Puhuin seuran kanssa ensimmäisen kerran jo kuukausia sitten, mutta mikään ei varmistunut ennen kauden päättymistä. Kaikki oli helpompaa, kun Míchel soitti minulle. Olen onnellinen täällä. Olen harjoitellut kahden viikon ajan Míchelin kanssa ja minusta tuntuu, että tunnen hänet jo täysin. Olemme yhtä kunnianhimoisia. Se on kaikista tärkeintä. 

Nacho myönsi, ettei Real Madridin jättäminen ollut suinkaan helppoa. Nacho vietti Real Madridin organisaatiossa 23 vuotta.

– Siirto tapahtui kesken EM-kisojen. Se oli vaikeaa, koska se tarkoitti sitä, että jätin elämäni seuran, eli Real Madridin. Se oli todella vaikeaa, mutta olin harkinnut päätöstä pitkään. Saudi-Arabia kohtelee meitä todella hyvin. Olen perheeni kanssa hyvin onnellinen. Tarvitsin täysin uudenlaisen kokemuksen verrattuna siihen, miten olen elänyt koko elämäni. Täällä koen uuden maan ja uuden kulttuurin.

LUE MYÖS