Joan Laporta valittiin Barcelonan puheenjohtajaksi keväällä 2021.

Laporta kukisti puheenjohtajavaaleissa muun muassa Víctor Fontin. Fontia pidettiin Laportan suurimpana haastajana, mutta lopulta Laporta valittiin selkeällä erolla seuran uudeksi puheenjohtajaksi.

Laportan aikakausi Barcelonan puheenjohtajana on ollut kokonaisuudessaan hankala. Barcelonan taloustilanne on edelleen surkea ja seuralla on vuodesta toiseen merkittäviä vaikeuksia rekisteröidä hankintojaan joukkueeseen täynnä olevan palkkakaton vuoksi.

ESPN:n mukaan Barcelonalla on velkaa noin 2,7 miljardia euroa.

Font kritisoi Laportan seurajohtoa varsin suorasanaisesti lehdistön edessä. 

– Tämä on yksi seuran historian turhauttavimmista aikakausista. Seurassa ei ole minkäänlaista suunnitelmaa, vaan jatkuvaa improvisointia. Seurajohdossa on jatkuvasti aiempaa vähemmän hyvä ihmisiä. Seurajohdon virheet johtavat toistuviin toteutumattomiin lupauksiin, puolittaisiin totuuksiin ja jopa valheisiin. Se on anteeksiantamatonta. Me seuran jäsenet vaadimme, että meille kerrotaan koko totuus. Emme halua, että meille valehdellaan.

– Urheilupuolellakaan ei ole minkäänlaista suunnitelmaa. Improvisoidaan ja laitetaan kädet ristiin. Ja sitten kaikki on hyvin, kun pallo menee maaliin. Saavutetut tulokset jatkuvat tulevaisuudessa vain, jos asiat tehdään hyvin.

– Seurajohdon 30 hankinnasta vain kahdeksan pelaa tällä hetkellä Barcelonassa. Kesä alkoi sillä, kun seurajohdon mielestä joukkueesta puuttui keskikenttäpelaaja ja laitahyökkääjä. Sitten seura ostaa Dani Olmon ja sanoo İlkay Gündoğanin lähteneen urheilullisista syistä, vaikka saamamme tiedon mukaan se ei pidä paikkaansa.

LUE MYÖS