Ballon d’Orin voittaja julkaistaan lokakuun lopussa.

Real Madridin Vinícius ja Manchester Cityn Rodri ovat Ballon d’Orin suurimpia voittajasuosikkeja. Vinícius johdatti Real Madridin La Ligan ja Mestarien liigan voittoihin. Rodri juhli Valioliigan ja EM-kisojen voittoa.

La Ligan puheenjohtaja Javier Tebas toivoo Viníciuksen voittavan Ballon d’Orin.

– Vinícius ansaitsee Ballon d’Orin. Hän on muihin verrattuna erilainen pelaaja, joka nousi uudelle tasolle muutama vuosi sitten. Jos Vinícius ei voita sitä, on hän ainakin kahden joukossa. Jonain vuonna hän voittaa sen. Ollaan realisteja ja muistetaan, että Dani Carvajalille Ballon d’Orin voittaminen on vaikeampaa jo ihan historiaan peilaten. Vinícius on huippupelaaja, Tebas muistutti.

Espanjan Euroopan mestaruuteen johdattanut Nico Williams oli koko kesän siirtohuhujen kohteena. Barcelona oli pitkään Williamsin kintereillä, mutta laitahyökkääjä päätti jäädä kasvattajaseuraansa Athleticiin. Tebas iloitsi Williamsin päätöksestä.

– Barcelona halusi hänet, mutta ei onnistunut siinä. Olen todella onnellinen siitä, että Nico jäi Athleticiin. Pidän siitä, että huippupelaajat jäävät niihin seuroihin, jotka eivät lukeudu kahteen suurimpaan. Se antaa seuroille sellaisen fiiliksen, että heihin kuulutaan. Nico on Athleticille velkaa sen, millainen pelaaja hänestä on kehittynyt siellä.

LUE MYÖS