Toppari Mikayil Fayen agentti sanoo, että hänen asiakkaansa joutui lähtemään Barcelonasta seuran talousvaikeuksien takia.

Faye, 20, sai viime kaudella runsaasti vastuuta Barcelonan reservijoukkueessa, ja hänelle povattiin roolia ykkösmiehistössä.

Senegalilaispuolustajan edustaja Andy Bara kertoi Podcast Inkubatorissa, että Barcelona joutui myymään Fayen, koska se halusi rekisteröidä uuden keskikenttäpelaajansa Dani Olmon.

– Mikayil Faye lähti Olmon tilanteen takia. Hän ei halunnut lähteä, eikä Barcelona olisi halunnut myydä häntä, mutta he tarvitsivat rahaa, joten hän lähti. Alun perin Barcelona halusi myydä Íñigo Martínezin, mutta hän ei halunnut lähteä, sanoi Bara Football Espanan mukaan.

– Hän (Faye) puhui Hansi Flickin kanssa Yhdysvaltojen kiertueella. Hansi sanoi, että ”Älä huoli, pelaat tällä kaudella ainakin kymmenen peliä ja katsotaan ensi kaudella, miten edetään”.

– Faye oli samaa mieltä Flickin kanssa ja me kaikki olimme tyytyväisiä. Barcelona halusi Olmon, joten heidän oli myytävä muutama pelaaja. Käytin minun pelaajaani auttaakseni Barcelonaa siinä tilanteessa ja selitin kaiken hänelle.

Baran mukaan Fayella oli ottajia ympäri Eurooppaa. Lopulta uudeksi seuraksi valikoitui Stade Rennais, joka maksoi hänestä reilut kymmenen miljoonaa euroa.

– Monet seurat olivat kiinnostuneita, kuten Rennes, Inter, Lille, Marseille, Frankfurt. 15 päivää ennen siirtoa Barcelona ei halunnut puhua hänen lähdöstään. He uskoivat, että hän voisi pelata ykkösjoukkueessa.

– Myös Manchester United oli kiinnostunut, mutta hän ei pitänyt siitä vaihtoehdosta. Hän ei ollut avauksen pelaaja Barcelonassa, joten jos hänelle olisi käynyt samoin Unitedissa, hänen kehityksensä olisi tyssännyt.

LUE MYÖS