Carlo Ancelotti on välittänyt viestin UEFA:lle ja FIFA:lle vähentää ottelumääriä. Real Madridin päävalmentaja puhui kalenterin ongelmista uuden Mestarien liiga -kauden lähestyessä.

Mestarien liigan uudessa sarjaformaatissa pelataan kuuden sijaan kahdeksan ottelua ennen pudotuspelejä. Real Madrid osallistuu myös ensi kesänä uuteen laajennettuun 32 joukkueen seurajoukkueiden MM-turnaukseen Yhdysvalloissa.

Yhteensä Ancelottin miehistölle saattaa kertyä jopa 10 peliä normaalia enemmän tämän vuoden aikana. Italialaisvalmentajalla on myös ollut loukkaantumiset huolenaan. Viikonloppuna Real Sociedadia vastaan sairaslistalle pudonnut Brahim Díaz on kaksi kuukautta sivussa ja Éder Militão harjoitteli maanantaina muun joukkueen ulkopuolella.

– Me olemme tehneet kaiken voitavamme, mutta tämä ei ole meidän hallinnassamme. Ottelukalenteri on liian vaativa. Uusi kilpailu tulee ja kukaan ei tiedä, miten siinä käy, Ancelotti arvosteli lehdistölle.

– Se saattaa olla viihdyttävää tai sitten ei. Se on kuitenkin varmaa, että meillä on kaksi peliä lisää. Jos kattojärjestöt eivät ala pohtimaan tätä, pelaajia tulee loukkaantumaan, koska he pelaavat liian paljon. Meillä on silloin ongelma.

– Pyydän heitä lopettamaan ja vähentämään pelejä, jotta nämä kilpailut olisivat vetovoimaisempia.

Mestarien liigan voittoaan puolustava Real Madrid aloittaa tämän vuoden turnauksen tiistaina kotiottelulla bundesliigaseura Stuttgartia vastaan. Ottelu alkaa kello 22:00.

LUE MYÖS!