Espanjan kanssa Euroopan mestaruuden voittanut Rodri kertoi hiljattain pelaajien saattavan asettua lakkoon taistellakseen kasvavaa ottelumäärää vastaan.

Viime kaudella 64 peliä pelannut Rodri saattaa joutua pelaamaan tällä kaudella yli 70 ottelua, sillä Manchester City osallistuu ensi kesänä uudistettuun seurajoukkueiden MM-turnaukseen.

Seurajoukkueiden MM-kisojen vuoksi kausi venyy heinäkuun puoliväliin, eli päättyy vain muutama viikko ennen seuraavan kauden alkua.

La Ligan puheenjohtaja Javier Tebas on lakon kannalla, jos sen avulla seurajoukkueiden MM-kisat perutaan.

– Nyt on aika sanoa, että tämä riittää. FIFA:n kaltaiset organisaatiot haluavat heikentää kansallisia sarjoja. Uudistettu Mestarien liiga syö rahaa kansallisilta sarjoilta. Rodri puhui liian suurista ottelumääristä ja se pitää paikkansa. Siitä kärsii noin 200 pelaajaa. Minä puhun 40 000 ammattipelaajan ja 2000 seuran puolesta.

– Jos tuo lakko auttaa löytämään ratkaisun täynnä olevaan ottelukalenteriin siten, ettei se vaikuta kansallisiin sarjoihin, olen sen kannalla. Jotain on tapahduttava. Seurajoukkueiden MM-turnausta ei pitäisi olla edes olemassa.

LUE MYÖS