Barcelona hävisi torstaina AS Monacon vieraana 1-2 Mestarien liigan avausottelussaan.

Katalonialaisten urakka vaikeutui huomattavasti 11. minuutilla, kun se joutui alivoimalle. Barcelonan maalivahti Marc-André ter Stegen antoi heikon syötön Eric Garcíalle, joka joutui rikkomaan Monacon hyökkääjää vieden tältä ilmeisen maalintekopaikan. Seurauksena oli suora punainen kortti.

Muutamaa minuuttia myöhemmin kotijoukkue siirtyi johtoon. Maghnes Akliouche pujotteli oikealta laidalta vetopaikalle ja latasi pallon alakulmasta sisään.

Vajaan puolen tunnin kohdalla verkko heilui toisessa päädyssä. Marc Casadó antoi linjan taakse syötön Lamine Yamalille, joka suojasi pallon taidokkaasti itselleen, haki vasemman jalkansa vapaaksi ja tykitti pelinvälineen alanurkkaan. Kyseessä oli nuorukaisen uran ensimmäinen maali Mestarien liigassa.

Monaco sai pallon maaliin myös 35. minuutilla, mutta osuma hylättiin paitsion takia.

Loppulukemat ilmestyivät taululle 71. minuutilla. Barcelonan alakerta puolusti pitkän avauksen heikosti ja George Ilenikhena pääsi läpiajoon. Ranskalaishyökkääjän veto ei ollut parhaasta päästä, mutta pallo päätyi ter Stegenin selän taakse.

Torstain tappio oli Barcelonan ensimmäinen koko kaudella; La Ligassa joukkue on aloittanut taipaleensa viidellä peräkkäisellä voitolla. Mestarien liigassa Barcelona jatkaa pelejään 1. lokakuuta isännöimällä Young Boysia.