Real Madridin maalivahti Thibaut Courtois kannattaa ehdotusta jalkapalloilijoiden jäämisestä lakkoon kasvavan ottelumäärän takia.

Manchester Cityn keskikenttäpelaaja Rodri sanoi aiemmin tällä viikolla, että jalkapalloilijoilla ”ei ole muuta vaihtoehtoa, jos tilanne jatkuu tällaisena”. Ideaa ovat tukeneet myös Barcelonan Jules Koundé ja La Ligan puheenjohtaja Javier Tebas.

Madrid osallistuu tällä kaudella Cityn tavoin kotimaansa kilpailujen lisäksi Mestarien liigaan ja seurajoukkueiden MM-turnaukseen, joiden pelimääriä on nostettu. Joidenkin pelaajien ottelumäärä voi kasvaa tällä kaudella yli 70 peliin, jos he etenevät joukkueidensa kanssa pitkälle kaikissa kilpailuissa.

Courtois’n, 32, mukaan pelin taso kärsii ja loukkaantumisia tulee enemmän, jos pelaajat kulutetaan loppuun.

– Rodri on oikeassa, pelejä on paljon. Kannattaja haluaa nähdä parasta jalkapalloa, ja meidän on löydettävä tasapaino. Pelejä on liikaa ja loukkaantumisia tulee lisää, sanoi belgialaisvahti ESPN:n mukaan.

– Pelejä tulee lisää Kansojen liigan ja seurajoukkueiden MM-turnauksen myötä. Ihmiset sanovat, että me tienaamme paljon, emmekä voi valittaa. Se pitää paikkaansa, mutta meidän on löydettävä tasapaino, koska parhaat eivät pysty aina pelaamaan.

LUE MYÖS