Real Madridin ex-toppari Raphaël Varane lopettaa ammattilaisuransa.

Varane, 31, siirtyi Madridiin kesällä 2011 Lensistä nuorena huippulupauksena, ja Los Blancosista hänestä kasvoi yksi pelipaikkansa johtavista pelaajista koko maailmassa.

Ranskalaistoppari pelasi kymmenen vuoden aikana valkopaitojen riveissä 360 ottelua ja voitti käytännössä kaiken – mukaan lukien kolmesti La Ligan ja neljästi Mestarien liigan.

Real Madridista lähdettyään Varane siirtyi Manchester Unitediin, jota hän edusti edelliset kolme kautta.

Puolustajan viimeiseksi seuraksi jäi Serie A:han noussut Como, mutta epäonni seurasi loukkaantumisista kärsinyttä Varanea Italiaan. Hän ehti pelata debyytissään vain parikymmentä minuuttia, kunnes loukkasi polvensa, eikä Como rekisteröinyt häntä liigajoukkueeseensa.

Ranskan A-maajoukkueessa Varane pelasi 95 ottelua ja oli isossa roolissa voittamassa maailmanmestaruutta vuonna 2018.

– Sanotaan, että kaikki hyvä loppuu aikanaan. Urani aikana olen ottanut vastaan monia haasteita, vastannut tilaisuuteen toisensa jälkeen, ja melkein kaiken piti olla mahdotonta. Uskomattomia tunteita, erityisiä hetkiä ja muistoja, jotka kestävät koko elämän. Kun mietin näitä hetkiä, ilmoitan suunnattomalla ylpeydellä ja täyttymyksen tunteella jääväni eläkkeelle pelistä, jota me kaikki rakastamme, kommentoi Varane Instagramissa.

Ranskalaistoppari vihjasi, että hänet nähdään vielä Comossa, mutta ilman ”nappulakenkiä ja säärisuojia”. Varane ei kuitenkaan paljastanut vielä enempää.

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS