Uusi dokumentti paljastaa, että Paris Saint-Germainin päävalmentaja Luis Enrique sanoi Xavin Barcelonan pelaavan ”kuin Eibar”.

Movistarin dokumentissa seurataan Enriquen, 53, viime kautta, hänen ensimmäistään PSG:n peräsimessä.

Xavi, 44, ja Enrique pelasivat aikoinaan yhdessä Barcelonassa sekä Espanjan maajoukkueessa ja Enrique valmensi Barcelonaa, kun Xavi pelasi seurassa viimeistä kauttaan.

Viime kaudella Xavin valmentama Barcelona otti mittaa Enriquen PSG:stä Mestarien liigan puolivälierissä. Otteluparin alla Enrique sanoi, että hän edustaa ”ilman epäilyksiä” paremmin Barcelonan ominaista tyyliä, kuin Xavi.

Dokumentissa näytetään, kuinka Enrique analysoi Barcelonan pelaamista.

– Barcelona ei taatusti [hallitse pelejä], se ei ole tehnyt sitä kahteen kauteen Xavin kanssa, sanoi Enrique ESPN:n mukaan.

– He eivät ole dominoiva joukkue, eivätkä he ole myöskään puolustuksellisesti hyvä joukkue. He puolustavat monella pelaajalla, mutta heillä ei ole laatua puolustuksessa.

PSG hävisi Barcelonalle avausosassa 2-3, mutta voitti jälkimmäisen pelin 4-1. Enrique puhui Blaugranan pelityylistä myös otteluiden välissä.

– On valetta sanoa, että Barça oli parempi, se on täysin väärin. He pelasivat pitkiä palloja. [Maalivahti Marc-André] ter Stegen rikkoi pitkien syöttöjen ennätyksen – hän antoi niitä muistaakseni 24. He pelaavat kuin Eibar. Pelkkää pitkää palloa.

Xavi sai lähtöpassit viime kauden päätteeksi ja Barcelona pestasi päävalmentajakseen Hansi Flickin.

LUE MYÖS