Espanyolin päävalmentaja Manolo González pelkää, että RCDE Stadium suljetaan seuraavaan peliin torstain tapahtumien takia.

Gonzalézin joukkue kukisti Villarrealin kotikentällään 2-1, mutta peli sai loppuvihellyksen jälkeen ikävän sivujuonteen. Eräs tyytymätön katsoja heitti erotuomari Alejandro Quintero Gonzálezia muovisella tuopilla, joka oli täynnä nestettä.

Erotuomarin pöytäkirjan mukaan tuoppi ”osui voimalla” Quintero Gonzálezin rintaan ja esineen heitti kotijoukkueen t-paitaan pukeutunut kannattaja tunnelin yläpuolelta. Espanyolin lääkintähenkilökunta tutki Quintero Gonzálezin pukuhuoneessa ja totesi, ettei tapauksesta seurannut vammoja.

Quintero González osoitti heti tapahtuneen jälkeen syyllisen katsomosta ja järjestyksenvalvojat saivat katsojan tunnistettua.

Espanyolin potentiaalinen rangaistus riippuu siitä, kuinka hyvin tai huonosti seuran katsotaan noudattaneen velvollisuuksiaan tapahtuman järjestäjänä.

Espanjan jalkapalloliiton (RFEF) sääntöjen mukaan Espanyol on vastuussa, ”ellei se pysty osoittamaan, että se on huolellisesti täyttänyt velvollisuutensa ja toteuttanut urheilulainsäädännön edellyttämät ennaltaehkäisevät toimenpiteet tällaisten tapahtumien välttämiseksi tai niiden vakavuuden lieventämiseksi”. RFEF arvioi myös sitä, kuinka nopeasti seura on tunnistanut syyllisen ja saattanut hänet toimivaltaisen viranomaisen eteen.

Jos RFEF katsoo Espanyolin rikkoneen velvollisuuksiaan erittäin vakavasti, seurauksena on 18 000-90 000 euron sakko ja stadionin sulkeminen kokonaan.

Astetta lievemmästä rikkomuksesta seurauksena on enintään 6 000 euron sakko, stadionin osittainen sulkeminen ja laajempi rangaistus seuraavasta rikkeestä.

Espanyol-luotsi González toivoi pelin jälkeen, ettei pahin tapahdu.

– Toivotaan, että niin ei käy. En halua puhua siitä, koska kaikki on ongelmallista. Tiedämme jo, miten kaikki menee. Toivottavasti he eivät sulje stadionia, sanoi González Mundo Deportivon mukaan.

Football España

@footballespana_
Referee Alejandro Quintero Gonzalez was hit by a bottle as he walked off the pitch after #EspanyolVillarreal this evening.

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS