Madridin derby oli päättyä ennenaikaisesti sunnuntaina.

Ottelu piti keskeyttää toisella puoliajalla Real Madridin johtaessa 1-0. Keskeytys johtui kentälle heitetyistä esineistä. Atlético-ultrien pääkohteena oli seuran entinen pelaaja, Real Madridin maalivahti Thibaut Courtois.

Courtois juhli Real Madridin maalia tuulettamalla ja elehtimällä maalinsa taakse päätykatsomon suuntaan. Osalla kannattajista paloi pinna ja Courtois’ta kohti alettiin heittää tupakansytyttimiä ja muita esineitä.

Välikohtauksen aikaan Atléticon päävalmentaja Diego Simeone ja Courtois kävivät kiivasta sananvaihtoa kentällä. Ottelun jälkeen Simeone ja valmentajan tavoin katsojia rauhoittelemaan mennyt Atlético-kapteeni Koke syyttivät Courtois’ta provosoinnista.

– Jos me provosoimme, ihmiset suuttuvat, Simeone sanoi DAZN:n mukaan.

– Kyllä maalia saa juhlia, muttei tuulettamalla tarkoituksella pilkallisesti yleisöön päin ja elehtimällä. Sitä ei voi hyväksyä, kuten ei sitäkään, mitä sen jälkeen tapahtui, Simeone sanoi.

– Se oli kiihkeä hetki, mutta tällaista ei saa tapahtua jalkapallossa. Me olemme ammattilaisia ja meidän on käyttäydyttävä fiksusti, Koke puolestaan sanoi Marcan mukaan.

– Jos se välikohtaus olisi toistunut, ottelu olisi keskeytetty lopullisesti.

Simeone ei halunnut kertoa, mitä hän ja Courtois huusivat toisilleen. AS:n tietojen mukaan Simeone kysyi, miksi Courtois lopetti pelaamisen, mihin maalivahti vastasi:

– Mitä haluat minun tekevän? Haluatko, että seison tuolla, kun minua heitetään kaikenlaisilla esineillä?

Atlético julkaisi ottelun jälkeen virallisen tiedotteen, jossa seura tuomitsee katsojien käytöksen. Seura saa välikohtauksesta hyvin mahdollisesti rangaistuksen, joka voi olla sakkoja ja/tai stadionin osittainen sulkeminen parin pelin ajaksi.

LUE MYÖS