Barcelona saa kaipaamansa vahvistuksen keskikentälle.

Frenkie de Jong on lopulta saanut lääkäreiltä peliluvan ja hänet on nimetty joukkueeseen, joka kohtaa Young Boysin Mestarien liigassa tänään tiistaina.

De Jong on ollut nilkkavamman vuoksi sivussa viime huhtikuusta lähtien. Koko viime kausi oli enemmän tai vähemmän nilkkavaivojen sävyttämä, sillä hollantilainen oli kolmeen eri otteeseen sairauslomalla ja pelasi kaikki kilpailut mukaan lukien vain 30 ottelua.

Nilkkavammasta parantuminen on ottanut paljon odotettua pidempään. Alun perin mietittiin, ehtisikö de Jong kuntoutua kesän EM-kisoihin, mutta lopulta toipuminen vei monta kuukautta pidempään.

Kun sairausloma venyi ja venyi, barcelonalaislehdistössä alettiin huhuilla siihen malliin, että Barcelona haluaisi de Jongin menevän leikkaukseen, mistä taas pelaaja itse olisi kieltäytynyt. Juuri ennen kuntoutumista Barcelonan verkkosivuilla julkaistiin haastattelu, jossa de Jong kiisti moiset väitteet ja vakuutti, että hän ja seura ovat olleet koko ajan samaa mieltä vamman hoidosta.

De Jongin paluu – mikäli nilkkavamma ei heti uusiudu – on valtava piristysruiske Barcelonalle, jonka materiaali etenkin keskikentällä on tällä hetkellä todella kapea. De Jongin lisäksi keskikenttäpelaajista vain Marc Casadó, Pedri ja Pablo Torre ovat terveiden kirjoissa.

Toppareista Andreas Christensen ja Eric García voivat tuurata keskikentän pohjalla, mutta heistäkin Christensen on sairastuvalla ja García on illan Mestarien liiga -ottelussa pelikiellossa.

Barcelonan ja Young Boysin välinen ottelu alkaa tiistaina kello 22 Suomen aikaa.

LUE MYÖS