Andrés Iniestan pelaajaura päättyy, kertoo Relevo. Virallinen ilmoitus on luvassa 8. lokakuuta Iniestan pelinumeron mukaisesti.

40-vuotias Iniesta vielä hiljattain puhui julkisesti pelaajauran jatkumisen puolesta, mutta nyt kaiken nähnyt keskikenttämies on tullut toisiin ajatuksiin.

Iniesta voitti urallaan käytännössä kaiken, Ballon d’Oria lukuun ottamatta. Sekin oli lähellä maailmanmestaruusvuonna 2010, mutta joukkuekaveri Lionel Messi vei tuolloin voiton.

Yksittäisistä maaleista Iniestan uralla muistetaan parhaiten juuri tuo vuoden 2010 MM-kisojen finaalin jatkoaikaosuma, jonka myötä Espanja voitti maan historian ensimmäisen maailmanmestaruuden. Maalin tehtyään Iniesta riisui pelipaitansa ja alta paljastui aluspaita, jossa oli muistokirjoitus sydänkohtaukseen 26-vuotiaana kuolleelle vanhalle pelikaverille Dani Jarquelle.

𝚄𝙶𝙾𝙲𝙷𝚄𝙺𝚆𝚄⚡️

@UgoOsinobi
On this day THIRTEEN [13] years ago:

Deep into extra time. Penalties looming.

Minute 117. On the biggest stage of them all.

Don Andrés Iniesta stepped up to secure Spain their first ever World Cup trophy with this goal vs the Netherlands. 🇪🇸🏆

Jos ratkaiseva maali teki Iniestasta koko Espanjan sankarin, tuo tuuletus Jarquen muiston kunniaksi teki Iniestasta ikonisen hahmon. Vaikka Iniesta pelasi käytännössä koko uransa Barcelonassa, hän on seuran pelaajista ainoa, jolle myös paikalliskilpailija Espanyolin kannattajat taputtavat. Jarque kun pelasi nimenomaan Espanyolissa.

Maailmanmestaruuden lisäksi Iniesta voitti Espanjan paidassa myös EM-kultaa sekä 2008 että 2012. Barcelonassa maestro juhli La Ligan mestaruutta peräti yhdeksän kertaa, Mestarien liigan voittoa neljä kertaa, Copa del Reyn mestaruutta kuudesti ja niin edelleen. Iniesta oli osa Barcelonan seurahistorian kaikkien aikojen parasta joukkuetta.

Jos Iniestan maaleista muistetaan parhaiten MM-kullan ratkaissut osuma, toisena listalla on Mestarien liigan välierien toisen osan viime hetken yläkulmalaukaus Chelsean verkkoon vuonna 2009. Se maali vei Barcelonan finaaliin, ja lopulta aina Mestarien liigan voittoon saakka.

LaLigaExtra

@LaLigaExtra
On this day 15 years ago Andres Iniesta scored this iconic goal against Chelsea in the Champions League. 🔙🇪🇸

Iniesta pelasi Barcelonassa yhteensä 674 ottelua. Seuran historiassa edellä ottelutilastossa ovat vain Lionel Messi, Xavi ja Sergio Busquets. Barcelonan jälkeen Iniesta pelasi vielä japanilaisessa Vissel Kobessa 134 ottelua ja Arabiemiraattien Emirates Clubissa 23 ottelua.

Espanjan maajoukkueessa Iniesta esiintyi 131 kertaa. Edellä ovat vain Sergio Ramos, Iker Casillas, Busquets ja Xavi.

LUE MYÖS